Illustrasjonsfoto. Foto: John Arne Paulsen

Punktert taxi skapte livsfarlige situasjoner

En ambulanse varslet politiet om trafikkaos på grunn av en punktert taxi med nedslitte dekk.

Ambulansepersonellet ringte inn til politiets operasjonssentral rundt klokka 18.30 tirsdag, fra E16 vest for Neskollen. Meldingen gikk ut på at en punktert taxi sperret store deler av E16 og at det var behov for bilberger for å få den bort.

– Ambulansen meldte at flere bilister kjørte forbi taxien på en «hodeløs» måte. Det skal blant annet ha funnet sted en forbikjøring av en forbikjøring, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

– Ambulansen meldte at flere bilister kjørte forbi taxien på en «hodeløs» måte. Det skal blant annet ha funnet sted en forbikjøring av en forbikjøring.

En politipatrulje rykket ut til stedet. Omtrent samtidig kom en bilberger på plass.

Les også
Motor, potte og musikk

– Vegen ble åpnet for trafikk klokka 19.18. Det viste seg at taxien hadde blitt kjørt med nesten nedslitte dekk, sier Foseid.

På bakgrunn av dette ble det opprettet en anmeldelse.

– Taxisjåføren, en mann i 30-årene fra Høvik, ble avhørt på stedet og erkjente straffskyld, opplyser politikontakten videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han legger til at vakthavende politijurist vurderte førerkortbeslag, men at det foreløpig kun dreier seg om en anmeldelse.

Les også
Sykkeltyveri ble raskt oppklart

– Det er klart at i ytterste konsekvens så kan noe slikt føre til førerkortbeslag.

Dekkene skal ha vært helt nedslitt.

– Det er bekymringsfullt at noen som driver med personbefordring kjører rundt i en bil som er i så dårlig stand. Når man i tillegg punkterer, så kan man fort tenke at det har sammenheng med at dekkene er slitte, sier Foseid.