TO MILLIONER: Dette er tomta innerst i Josefinegate på Årnes. Innfelt er boligkonsulent Bjørn Tore Gran i BoligPartner Romerike. Fotballbanen er rett til høyre for dette motivet. Foto: John Arne Paulsen

Sentrumsnær tomt til 2 millioner kroner

– Vi har merket at tomteprisene er på vei oppover også i Nes, sier boligkonsulent Bjørn Tore Gran.

Josefinegate ligger på Årnes, helt inntil Årnes stadion. Faktisk ligger den nevnte tomta som er til salgs, kun et langt innkast fra gressbanen til R&Å IL. Tomta er på 961 kvadratmeter og er lagt ut til en salgssum på to millioner kroner.

Stigende

Tomteprisene i Nes stiger stadig. Vi spurte boligkonsulent Bjørn Tore Gran i BoligPartner Romerike om det er sånn at man nå må regne med å måtte betale to millioner kroner for en ett mål stor boligtomt på Årnes.

– I Årnes sentrum er det lite å sammenligne med. Det er knapt noen sentrale tomter igjen som det er mulig å bygge enebolig på. Man får jo billigere tomter i Nes, men i Årnes sentrumsområde er det vel nærmere to millioner kroner man må belage seg på, sier Gran.

– I Årnes sentrumsområde er det vel nærmere to millioner kroner man må belage seg på nå.
UTENFOR SENTRUM: Det er lagt ut tomter til salgs langs Torstuvegen nord for Østgård. Pris: 1,2 millioner kroner. Foto: John Arne Paulsen

Knutepunktet Årnes

Han legger til at Årnes også har den fordelen at stasjonsbyen også er tilknyttet togtrafikk.

– Nasjonal transportplan sier at fortetting skal skje rund der det er gode muligheter for kollektivtrafikk. Årnes er et knutepunkt i så måte, sier Gran.

Han ser fra nabokommunene til Nes at sentrale boligtomter stadig stiger i pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Bolig solgt for 9,3 millioner kroner

– Det er vanskelig å spå hvilken veg det går, men med fortsatt stigende bruktboligmarked, er det i hvert fall lite trolig at tomteprisene vil gå ned, sier boligkonsulenten.

Økende interesse

I skrivende stund ligger 16 tomter i Nes ute til salgs på finn.no. Prisene indikerer at interessen for tomtekjøp i vår kommune er stadig økende.

Bygger du på den nevnte tomta i Josefinegate, blir det mulig å følge fotball live fra stuevinduet i løpet av sesongen. I Geminivegen 103 på Neskollen er det noe helt annet som fyller utsikten. Høyt opp i åsen er det nå lagt ut to tomter for salg. Hver av dem er på 1,4 mål og koster 2,85 millioner kroner stykket.

NESKOLLEN: To tomter (det grønne arealet i forgrunnen) på 1,4 mål hver seg på Neskollen har en prisantydning på 2,85 millioner kroner stykket. Foto: Svein Michaelsen

Andre, spesielle tomter

Vi har tidligere omtalt tomta langs Øvre Hagaveg, der FysArk-gården ligger, som er til salgs for 22 millioner kroner.

Ved innkjøringen til Framtun Skole på Øvre Hagaveg ligger det en ni mål stor tomt som er lagt ut for salg til tre millioner kroner.

Rett ved Torstuvegen nordøst for Årnes selges tomter for boligbygging. En naturtomt på 1,25 mål har en prisantydning på 1,2 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– Det er veldig bra at folk ringer oss når de ser slikt