Allerede tidlig i desember hadde Posten sendt ned 170 tonn med pakker fra nordmenn til Ukraina. Nå ber Posten folk ta en pause. Her poster Ukrainas ambassadør Lilija Hontsjarevytsj sin pakke til Ukraina. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Posten ber folk vente med å sende pakker til Ukraina

Siden mars har det vært mulig å sende pakker med hjelp til Ukraina gratis. Nå ber Posten folk vente med å sende flere.

Før jul ba Posten nordmenn om å vente til over nyttår med å sende uadresserte pakker til Ukraina, men problemene er fortsatt ikke løst.

Nå må Posten be hjelpevillige nordmenn om å vente enda lenger, skriver Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært en enorm pågang, og den har vært så stor at det ble behov for å få opp mer lagringskapasitet i Polen. Terminalen ble full, og den store mengden med pakker ble vanskelig å håndtere i Polen, og derfor måtte vi pause deler av forsendelsene, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

– Vi har nå et stort lager med Ukraina-pakker på vår terminal i Oslo som også må sendes nedover før vi kan starter opp igjen tilbudet.

Posten samarbeider med den ukrainske ambassaden og den ukrainske posttjenesten Ukrposhta. Problemet ligger på mottakssenteret på den polske siden av grensen.

– Hele verdikjeden må fungere. Stopper det ett sted, hoper det seg opp andre steder. Derfor må vi ha alt på plass før vi kan starte opp igjen, forklarer Pettersen.

(©NTB)