Illustrasjonsbilde.

Politiet stanset bil etter merkelig kjøring i Fenstad

Etter meldinger om oppsiktsvekkende kjøring rykket flere patruljer ut for å stanse en bilfører onsdag formiddag.

Klokka 11:45 onsdag fikk politiets operasjonssentral inn en melding fra Fenstad om en bil som kjørte vinglete og med variert hastighet, blant annet i området ved Fenstad barneskole.

– Melderen var redd personen bak rattet kunne være full eller påvirket av et eller annet, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bilføreren hadde blant annet stoppet brått midt i vegen, plutselig akselerert voldsom, kjørt vinglete på Eidsvollvegen før farten ble skrudd kraftig opp i retning Eidsvoll.

– Operasjonssentralen så i sine systemer at bilen heller ikke var EU-godkjent. Bilføreren skal også ved et tilfelle ha blitt observert sittende med beina på dashbordet mens bilen gikk på tomgang, sier Foseid.

Flere politipatruljer satte etter bilen, som fortsatte i retning Eidsvoll.

Les også
Fikk motorstans i morgenrushet

– Klokka 12:03 lå en UP-patrulje bak den aktuelle bilen. De satte på blålys og signaliserte at bilføreren skulle kjøre ut til siden og stoppe, sier Foseid.

Først skal ikke bilføreren ha vist tegn til å stoppe, og bilen skal ha vinglet en god del.

– Så fant han ut at det var best å stoppe. Det viste seg å være en mann i 20-årene fra Eidsvoll, sier Foseid.

Det skal ha ligget alkohol i bilen, og en alkotest slo ut på ulovlig verdi.

– Han blir dermed tatt med til legevakt for blodprøve. Det er veldig bra at det blir ringt om slike observasjoner og at vi fikk stoppet vedkommende før han eventuelt skadet seg selv eller andre. Heldigvis er det også lite trafikk på denne tiden av døgnet, sier Foseid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det kan ta to–tre uker å få svar på denne typen blodprøver. Den unge mannen kan uansett høyst sannsynlig vente seg en reaksjon fra politiet.

Oppdatering:

Klokka 13:35 skriver politiet på X (twitter.com) at den siktede samtykker til førerkortbeslag og er dimittert av politiet etter prøvetaking.

Les også
Måtte se politiet ta skiltene av bilen