annonse

Politiet fant cannabis-plantasje på Opaker

Store mengder
Store mengder: Politiet anslår at det var rundt 300 cannabisplanter inne i eneboligen på Opaker. Dette bildet er tatt på badet. Alle (Foto: Politiet)
Ulovlig
Ulovlig: Dette var en av plantene som ble funnet i eneboligen.
Plantasje
Plantasje: Politiførstebetjent Gunnar Foseid forteller at plantene i eneboligen på Opaker så ut til å være innhøstingsklare.

Lørdag avdekket politiet en cannabis- plantasje på Opaker. Inne i eneboligen var det omkring 300 ulovlige planter.

Tommy Simon Norum

– Vi har avdekket en større cannabis-plantasje, og lørdag kveld rykket politiet ut til en adresse på Opaker, sier Gunnar Foseid, politiførstebetjent ved Nes lensmannskontor.

Inne i eneboligen fant politiet cirka 300 ulovlige planter.

– Ut ifra størrelse og antatt innredning med lamper og gjødsel, framsto det som en meget profesjonell plantasje, sier Foseid.

Tre menn pågrepet

I forbindelse med cannabis-plantasjen er tre menn av utenlandsk opprinnelse pågrepet og varetektsfengslet.

– I kjølvannet av denne saken ble det også avdekket en plantasje på Kjeller, sier Foseid, som legger til at politiet er fornøyd med å få avdekket de to plantasjene.

Stor produksjon

Foseid forteller at plantene i eneboligen på Opaker framsto som klare for innhøsting.

– Det var store planter med kraftige toppskudd. Det er i toppen man finner stoffet THC som gir rusen, sier Foseid.

Normalt gir denne typen planter fire avlinger i året, og politiet er foreløpig usikre på hvor mye produksjon det kan ha vært snakk om på Opaker.

Ber om hjelp

– Det var en bølge med denne typen plantasjer rundt 2008, deretter har vært ganske stille de siste ti årene fram til denne dukket opp, sier Foseid, som håper at nesbuene kan være ekstra på vakt.

– Vi ønsker å vekke nysgjerrigheten igjen, og noe av det man kan se etter er mistenkelig trafikk til alle døgnets tider, vinduer som er blendet igjen med sølvfolie eller svarte søppelsekker, som gjør at lyset fra varmelampene ikke synes fra utsiden, forteller Foseid.

Andre ting man kan se etter er om det bæres mye ut og inn av for eksempel jordsekker, potter eller planter.

– Slike type hus vil også ha et unormalt høyt vann- og strømforbruk, sier Foseid, som forteller at det er noe utleiere kan se etter.

Huset blir ødelagt

Foseid forteller videre at de som driver plantasjene har mange triks.

– De kobler seg utenfor strømmåleren, noe som er livsfarlig. Det blir også installert lufterør på kryss og tvers, og de kobler seg gjerne til pipa for å kamuflere røyken. Hele huset blir ødelagt, og det blir som å ha et innendørs drivhus, sier Foseid.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse