Illustrasjonsfoto.

Politiet: ATV-en var antakelig blitt tuklet med

Firehjulingen holdt en hastighet 24 km/t over det den egentlig hadde som maksgrense.

En patrulje fra utrykningspolitiet (UP) oppdaget en ATV, en firehjuling, som gikk mye fortere enn det som var registrert som maksimal hastighet for den.

Det var på Årnes et godt stykke ut på torsdagskvelden at en UP-patrulje som opprinnelig holder til i Innlandet politidistrikt hadde stoppet føreren av en firehjuling.

Les også
Mann livstruende skadd etter garasjebrann

– Jeg vet ikke hvorfor denne patruljen var på Årnes, men de stoppet i hvert fall firehjulingen i en kontroll. Kjøretøyet er registrert som traktor, men holdt 64 km/t. Det er 24 km/t over lovlig hastighet, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

– Det er bekymringsfullt at mange av disse firehjulingene som er registrert som traktor blir tuklet med, slik at de går mye fortere.

Føreren var en tenåringsgutt fra Nes. Han har traktorlappen, og kan derfor kjøre firehjuling innenfor lovlig fartsgrense som er 40 km/t. Guttens far ble tilkalt for å hente firehjuling og sønn. Firehjulingen ble avskiltet der og da.

– Det er bekymringsfullt at mange av disse firehjulingene som er registrert som traktor blir tuklet med, slik at de går mye fortere, sier Foseid.

Tenåringsgutten får en saftig bot på 9300 kroner. Han unngikk så vidt førerkortbeslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Satt så lavt i bilen at han ikke så politiet i sladrespeilet