ADVARER: Politikontakt Gunnar Foseid minner om å passe på GPS-utstyr og liknende. Foto: Guro Skjelderup

Politiet advarer: Ber alle med landbruksmaskiner passe på

Politiet advarer etter aktivitet hos mobile vinningskriminelle.

Søndag kveld la Politiets Nettpatrulje – Øst politidistrikt ut et innlegg på Facebook-siden «Nes i Viken – oppslagstavle», hvor de advarte nesbuene om mobile vinningskriminelle.

– De beveger seg sørover i Innlandet og nærmer seg trolig Viken, skriver de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skal være GPS-skjermer/systemer som er aktuelt denne gangen, og politiet ber derfor alle som har traktorer eller andre maskiner med dyre GPS-systemer om å være varsomme med sikring av disse.

Les også
Bilbrann spredde seg til garasje

– Vær også observant på mistenkelig aktivitet. Ser du noe du syns er mistenkelig? Noter deg registreringsnummer, biltype/modell, farge og eventuelt hvordan fører så ut. Noter også tid og sted for din observasjon og meld det inn til oss på Nettpatruljen. Dersom du skulle se pågående tyveri kan du ringe 112, skriver de videre.

Kan ikke gjentas for ofte

Gunnar Foseid, politikontakt i Nes, erfarer at de gode rådene om å gjøre det vanskelig for tyvene, ikke kan gjentas for ofte.

– Dette er en påminnelse. Vi ser det fra år til år at tyver er ute etter GPS-utstyr. Det stjeles GPS-skjermer og annet slikt utstyr for store verdier årlig, sier Foseid.

Les også
Politiloggen: Dette hendte i natt

Han ber eierne av slikt utstyr om å parkere på et mest mulig oversiktlig sted, hvis kjøretøyet må stå utendørs.

– Der det er mulig, er det også fornuftig å demontere utstyret av kjøretøyet når det ikke er i bruk. Noter også registreringsnummer på alt utstyr. Nes er en jordbrukskommune og et naturlig nedslagsfelt for de som stjeler slikt utstyr, sier han.

Dokumentasjon er viktig

Han minner om viktigheten av å ha nødvendig dokumentasjon liggende klart, om tyver har vært på ferde.

– Et slikt tyveri kan innebære driftsstans i flere dager, så forsøk å forebygge så godt det lar seg gjøre, legger politikontakten til.