STØRST BEHOV: Vormsund ungdsomsskole er den skolen i bygda som trenger flest nye lærere neste skoleår. Foto: Erik Røseid

Ønsker flere kvalifiserte søkere -har utvidet søknadsfristen

Nes kommune søker etter nesten 30 nye lærere til neste skoleår. I dag går den opprinnelige søknadsfristen ut, med det har kommet inn langt færre søknader enn ønsket.

Som tidligere omtalt i Raumnes trenger Nes-skolen nesten 30 nye lærere til neste skoleår. I år, som i fjor, har kommunen vært tidlig ute med utlysningen med det målet å være før nabokommunene. I tillegg har kommunen laget en rekrutteringsvideo for å lokke potensielle søkere til Nes.

Opprinnelig var søknadsfristen mandag 24. januar. Da det ikke har kommet inn det antallet søknader som er ønsket, er fristen forskjøvet en uke, til mandag 31. januar.

Les også
Ved denne skolen er det ingen lærere som slutter

Ikke kvalifisert

Ved tilsvarende utlysning i januar i fjor kom det inn 85 søknader. Ved sist opptelling fredag var det kun kommet inn 39.

– En stor andel av disse er ikke kvalifisert for en fast stilling i skolen. Det var rett og slett ikke så oppløftende å bla igjennom bunken, forteller virksomhetsleder for oppvekst og utdanning, Margareth Myrlund.

Virksomhetslederen forteller at kommunen nå prøver å nå lærerstudenter gjennom blant annet Facebook. Hva som er grunnen til at det har kommet så få søknader, har hun bare en forklaring på.

– Jeg tror rett og slett det er mangel på lærere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FOR FÅ SØKERE: Virksomhetsleder for oppvekst og utdanning, Margareth Myrlund, tror grunnen til at det har kommet få søknader til de ledige lærerstillingene i Nes skyldes lærermangel. Foto: Privat

Alle fag

– Fra skoleåret 2022/2023 har vi behov for lærere i faste og midlertidige stillinger innenfor de fleste fag. Norsk, matematikk og engelsk er fagene med størst behov i tillegg til erfaring med begynneropplæringen, heter det i stillingsutlysningen.

Les også
Ble ikke innkalt på intervju – selv om skolen mangler lærere

Med unntak av Østgård skole, hvor ingen lærere har meldt at de skal slutte, trengs det lærere på samtlige av Nes-skolene. Ved Vormsund ungdomsskole er behovet størst.

– Dette skyldes at det tospråklige innføringstilbudet er lagt til Vormsund og det krever noen ekstra ressurser, forklarer Myrlund.

Les også
Vil flytte russetida: – Da slipper vi å ha «dagen derpå» på skolen