VIKTIGE KONTROLLER: Onsdagens trafikkontroll ved barnehagen og skolen på Neskollen avdekker behov for flere. Dette bildet er tatt under en tidligere kontroll. Foto: John Arne Pauslen

- Noen foreldre er sløve med å sikre ungene under bilkjøring

Kontroller av biltrafikken ved skoler og barnehager viser at det fortsatt er flere som ikke sikrer barna sine godt nok.

Onsdag morgen ble det gjennomført en trafikkontroll på Neskollen. 150 kjøretøy ble kontrollert. Det resulterte i utstedelse av to forenklede forelegg for manglende sikring av barn i bil, og en anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort.

Det er tilbakemeldinger om alt fra unger får stå og sitte usikret på fanget til sjåføren på veg til barnehagen.
Politikontakt Grunnar Foseid

Politiet merker seg at trafikkontroller som gjennomføres ved barnehager og skoler gjenspeiler et fortsatt eksisterende problem.

– Kontrollene viser at det er noen foreldre som er sløve med å sikre ungene under bilkjøring. Det er tilbakemeldinger om alt fra unger som får stå og sitte usikret på fanget til sjåføren – og også noen som får holde i rattet – på veg til barnehagen, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Ofte gjennomføres kontrollene i tilknytning til større boligfelt som Neskollen og Auli.

– Noen tenker at det bare er en kort strekning fra hjemmet og til barnehagen, og at det derfor ikke er så viktig å sikre ungene. Men det er like viktig uansett hvor lang kjøreturen er. Det skal ikke høye hastigheten til før en kollisjon kan ende med personskade, sier Foseid.

Politiet forsikrer at onsdagens kontroll på Neskollen kommer til å bli fulgt opp av flere kontroller rundt om i Nes.