ELVEKONGEN KLAR FOR VANNET IGJEN: M/S Elvekongen legger opp til rutetur hver lørdag og søndag i juli. Foto: Rune Fjellvang

Om en måned kan du se Elvekongen på vannet igjen

Etter mange måneders restaureringsarbeid, er det nå klart at Elvekongen er klar for sjøsetting i juli.

– Det er gjort omfattende innvendig arbeid, og nå er vi i gang med utvendig oppussing, sier styreleder i Elvekongen AS, Arild Ramstad.

Les også
– Nesbuenes støtte har vært helt avgjørende

I januar i fjor havnet Elvekongen under isen ved Svanfoss sluse. Senere samme år bestemte selskapet at de skule sette båten i stand igjen, og en fornøyd Ramstad konstaterer at det møysommelige arbeidet, under ledelse av Steinar Stenersen, går mot slutten.

Faste ruteturer hver helg

– I midten av juni vil de nye møblene bli montert, og deretter venter skipskontroll på Minnesund og en del formaliteter før vi har godkjennelse for å kjøre ruteturer og charterturer på Glomma og Vorma. Planen er rutetur hver lørdag og søndag i juli, og samtidig å åpne for bestilling av charterturer. I august og september kjører vi ruteturer hver søndag som tidligere år, sier styrelederen.

Dessuten planlegges det flere spesialturer. Elvekongen kan blant annet avsløre at det blir jazzcruise i august.

KLARE: F.v.: John Christian Eidem, styreleder i Elvekongens Venner, Hans Aaserud, frivillig, Arild Ramstad, styreleder i Elvekongen AS, og Steinar Stenersen, prosjektleder for restaureringen, gleder seg til ny sesong med Elvekongen. Foto: Amanda Tandberg

– Mange er glade i Elvekongen, og vi har fått mange spørsmål om når vi kommer på vannet igjen. Vi er glade for at vi nå kan melde at vi ser et lys i enden av tunnelen.