MOTTOK PRIS: Oda Folmo Myhr (22) ble tildelt pris for "Årets Spiller" i sin divisjon i Akershus.

Oda ble «Årets Spiller»: – Motiverende at innsatsen man legger ned blir lagt merke til

I helga arrangerte NFF Akershus og Romerikes Blad fotballgalla. FUVO-spiller Oda Folmo Myhr (22) stakk av med prisen for «Årets Spiller» for kvinner i 4. divisjon.

Klubbledere og trenere i Akershus har stemt fram «Årets Spiller» i sin divisjon, og i 4. divisjon kvinner var det Oda, som er fra Årnes, som fikk flest stemmer. Det hadde hun selv ikke forventet.

– I forkant tenkte jeg at prisen kom til å gå til en spiller fra Lillestrøm, ettersom de vant serien og det ofte er en fra "vinnerlaget" som blir kåret til årets spiller, sier Oda til Raumnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da jeg ble ropt opp ble jeg overrasket og nesten litt nervøs, ettersom jeg måtte opp på scenen. Samtidig ble jeg veldig glad og syns det var utrolig stas at jeg ble tildelt prisen for årets spiller!

– Betyr mye for meg

Oda forteller at hun tidligere har fått lignende priser på diverse årsfester i klubben, men hun innrømmer at det føltes ekstra stort å bli tildelt prisen fra mennesker som ikke kjenner henne.

– Prisen betyr mye for meg og det er motiverende at innsatsen man legger ned blir lagt merke til. Jeg har vært nominert til årets spiller de to tidligere årene også, men uten å vinne. Jeg tror det bidro til at det var ekstra gøy at jeg fikk prisen i år, sier Årnes-jenta.

Oda spilte på R&Å fram til FUVO tok over kvinnesatsingen i 2018, og har spilt her siden. Hun har i barne- og ungdomsalder spilt for R&Å og Team Nes.

Mye fotball i oppveksten

Og det er ingen tilfeldighet at det var fotball som ble hennes sport.

– Fotball har alltid vært en viktig en viktig del av familien. Enten har det vært fotballkamper på Tv-en hjemme, eller så har vi spilt sammen i hagen. Jeg har alltid spilt på lag med gode venner, som har bidratt til at fotballen har vært ekstra gøy!

– Hva får deg til å ville fortsette?

– Det sosiale vi har i damelaget på FUVO er unikt. Etter min mening er også FUVO en av de beste klubbene til å virkelig satse på damefotballen. Vi føler oss velkommen og ønsket, og det er tydelig at de setter pris på damelaget sitt. Det har vært en viktig faktor for at jeg fortsatt spiller fotball i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ønsker å gjøre det så bra som mulig

Oda røper at hun hovedsakelig spiller fotball fordi hun synes det er gøy, og har per nå ingen store mål eller en stor drøm.

– Jeg spiller fordi jeg syns det er gøy, samtidig som jeg ønsker å gjøre det så bra som mulig hver sesong, både som lag og som enkeltspiller, sier hun.

I tillegg til Odas pris, fikk lagvenninne Vilde Kristine Aarhus pris som årets toppscorer i samme divisjon, med 18 mål. Madelen Dahlstrøm, som spiller for LSK Kvinner i 2. divisjon, men er fra Årnes, fikk samme pris for sin divisjon, med 13 mål.