HÅNDBALLSATSING: R&Å IL, Hvam IL og Haga IF inviterer til herrehåndball-samarbeid fra 16 år og eldre. Her står tre initiativtakere, (fra venstre) Per Rune Holmøy (Haga IF), Fredrik Gjørven (Hvam IL) og Nina Nøsterud ( R&Å IL). Foto: Privat

Nysatsing: Satser på herrehåndball i Nes

Alle juniorgutter og herrer som vil spille håndball i Nes inviteres nå til en nysatsing rundt et felles herrelag.

– Vi ønsker oss en herresatsing innen håndballen i Nes. Tilbudet vil være åpent for spillere både i og utenfor kommunen, sier Fredrik Gjørven, initiativtaker fra Hvam IL. Sammen med Nina Nøsterud i R&Å IL og Per Rune Holmøy i Haga IF går han nå i bresjen for dette nye tilbudet.

– Vi har damelag i R&Å, og på fotballsiden har man et samarbeid mellom flere seniorlag som gutta kan gå til. Vi ønsker oss et seniortilbud i Nes også for håndballgutta, sier Gjørven.

Tilbud til alle

Han understreker at tilbudet er åpent for alle interesserte spillere i og utenfor kommunen.

– Dette gjelder for hele Nes og de som har lyst og bor utenfor Nes. Vi går ut i Nes først, og så kan det jo hende at man kjenner noen som kjenner noen. Vi ønsker å spre dette budskapet i så stor grad som mulig, sier Gjørven.

Så har du spilt håndball før, eller er aktiv nå, er det bare å melde interesse.

– Vi ønsker å etablere et junior- og seniortilbud litt avhengig av responsen. Vi har verken bestemt hvilken klubb som skal styre dette eller hva navnet skal være. I første omgang er det bare om å gjøre for alle interesserte å ta kontakt og bli med sånn at vi kan få på plass et lag, sier Gjørven.

Går bredt ut

– Hvordan vil dere kartlegge interessen?

– Vi går ut gjennom Raumnes, idrettslagenes sider på sosiale medier og pr. telefon i den forstand at vi vil kontakte alle foreldre og andre vi kjenner til som har spilt håndball, sier Gjørven.

Han har et håp om at mange som har spilt håndball tidligere, kjenner at det kribler når de leser dette.

– Det blir spennende å se hvor mange som har lyst. Jeg kommer nok til å snøre på meg håndballskoa selv også, smiler han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det eldste guttelaget i Nes-håndballen i dag er Haga IFs G14-lag.

– Det er vel de som er nærmest junioralder i Nes nå, og det hadde vært flott om vi fikk på plass et tilbud som bringer dem inn i herrehåndballen i egen kommune. Så her ønsker vi at så mange som mulig tar kontakt og involverer seg, enten man har erfaring som aktiv fra tidligere eller ikke, sier Gjørven.

Positiv retning

Initiativtakerne håper på oppstart av treninger i en eller annen form i januar.

– Målet er å melde på lag til sesongen etter sommeren neste år. Alle klubbene har guttetilbud, men så forsvinner mange av spillerne. Vi ønsker å etablere et tilbud som kan endre denne utviklingen i positiv retning, sier Gjørven.

Hvor treningene skal foregå har ikke vært et stort diskusjonstema så tidlig i prosessen.

– Jeg tipper at vi får med oss kommunen på et opplegg som gir anledning til treningstider i Neshallen, der spillerne får lov til å bruke klister, sier Gjørven.

Bygdas håndballmiljø venter for øvrig spent på hvordan forholdene rundt dette blir i den nye hallen som bygges i Vormsund.