NYKJØRTE LØYPER: Løypebas Bjørn Lien tilbrakte fredag nesten sju timer i løypemaskinen for å lage skiløyper til nesbuene. Foto: Nes Ski- og Sykkelanlegg

Nykjørte skiløyper: – Det er kjempeforhold

Nes Ski- og Sykkelanlegg melder om nykjørte løyper og flotte forhold.

– Vi kan melde om kjempeforhold! Det er bare å pakke sekken med kakao og Kvikk Lunsj og komme seg ut, sier Rune Åslund hos Nes Ski- og Sykkelanlegg.

Fredag tilbragte løypebas Bjørn Lien nesten sju timer i løypemaskinen for å lage gode skiforhold til nesbuene.

Les også
Dugnadsgjengen som setter spor

Worldcupstandard

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger i dag. Det er tommel opp, fornøyde folk og en skrev på sms at løypene holder worldcupstandard. Da er det vel ikke mer å tilføye, smiler Åslund.

Det er nykjørte løyper fra Ihlangsvangen i Skogbygda og der kommer du rett ut i løypa. Der er det også bålpanne, ved og varmestue til fri benyttelse.

– Det eneste vi ber om, er at folk rydder etter seg, minner Åslund på.

LØYPEKJØRING: Før jul var Raumnes med Rune Åslund på løypekjøring. Foto: Jan Erik Hæhre

Trikkeskinner

Fra Nes Ski- og sykkelanlegg eller Vika i Fenstad er det også flere muligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er litt lite snø i skogen, så starter du ut fra en av disse stedene er det litt «bøssete» i starten. Men når du kommer på skogsbilveien på grensa til Eidsvoll, er det trikkeskinner, forteller Åslund.

Når du kommer inn i Eidvsoll mot Hjønndalsvangen deler løypene seg og en går mot Gullverket i Eidsvoll og er en tur/retyr-løype. Tar du til høyre mot Hjønndalsvangen kan til gå helt Utsjøen. Derfra kan du gå ned igjen til Ihlangsvangen og får en fin runde.

TRIKKESKINNER: Det er gode muligheter for flotte skiturer i Nes i helgen. Foto: Nes Ski- og Sykkelanlegg

For barnefamilier

I Nes Ski- og sykkelanlegg er det fire kilometer løyper med variert vanskelighetsgrad. Nede på selve stadion er det flatt og fint for barnefamilier.

– Der er det også tre godkjente bålplasser som alle kan benytte, forteller Åslund.

Det legges ned betydelig antall timer hver vinter for å lage gode skiforhold.

– Det snør ikke ferdige skiløyper og vi er så takknemlige for alle som Vippser oss midler til diesel og vedlikehold. Resten av arbeidet gjøres på dugnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Suksess med Barnas Skileker

Ønsker seg snømaskin

Gunnar Halvorsen har kjørt skiløyper for Nes Turlag hvert år i 30 år. Han melder om lite snø i skogen, men at lysløypa fra Fjuk opp til Dragsjøhytta kan benyttes for dem som ikke krever perfekte forhold.

– Det har smeltet mye i lysløypa og ikke snødd på et par uker, men det er spor så det går an å gå. Du får ikke perfekte forhold, men du får en flott tur. I tillegg kan du krysse Dragsjøen på ski, men der er det ikke kjørt løyper, forteller Halvorsen og legger til:

– Vi ønsker oss en snømaskin. Hvis det finnes en lokal Reodor Felgen i Nes som kan lage en, må han gjerne gi lyd fra seg!

Les også
Neskarusellens første renn – se bildene