LENGTER ETTER VANLIG FOTBALL: Sebastian Olsen på Haga, for anledningen med «Fellaini-parykk», og resten av breddefotballen under nivå 4 må fortsatt smøre seg med tålmodighet før de kan drive vanlig trening igjen. Foto: Jan-Ivar Olsen

Nye korona-regler: Åpner breddeidretten – men «Seb» på Haga må fortsatt vente...

Regjeringen åpner opp breddeidretten, fase 1, for normal trening igjen. Det er gode nyheter for FUVO og Hvam United, mens Sebastian Olsen på Haga må vente. Også andre korona-regler lempes på.

– Det er tragisk, med tanke på alt annet som fortsatt er åpent, eller som har åpnet, sier Haga-spiller Sebastian Olsen til nyheten om at kun nivå 4 i fotballen får drive normal trening igjen.

Lokale breddeutøvere har siden mars vært avskåret fra å drive normal trening med nærkontakt. Nå lemper myndighetene på restriksjonene - men bare for visse grupper.

Fra 12. oktober gjelder følgende korona-regler:

* Breddeidretten for voksne over 20 år gjenåpnes for normal trening. Myndighetene begynner med fase 1, med utgangspunkt i idrettens faseinndelte gjenåpningsprosess. Fase 1 innen fotball innbefatter gatelag og tilrettelagt fotball, 2. divisjon, og øvrig nivå kvinner, samt 4. nivå (herrer).

* På arrangementer med fastmonterte seter er det tilstrekkelig med et ledig sete mellom publikummere på samme seterad.

Les også
SISTE: Vil ha nye korona-tiltak i Nes

* Den nasjonale skjenkestoppen oppheves fra midnatt natt til tirsdag 13. oktober. Serveringssteder med skjenkebevilling må holde oversikt over hvem som er til stede.

* Det åpnes for utendørsarrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer. Det skal være minst to meter avstand mellom kohortene og det må være minst en meter mellom deltakerne i hver kohort. Det vil fremdeles være en grense på 200 personer som kan delta på innendørs arrangementer.

* Myndighetene presiserer også enmeters-regelen for serveringsteder og arrangementer. Stedene og arrangøren skal sikre at det er minst en meter mellom sitteplassene eller ett ledig sete mellom fastmonterte seter når gjestene og publikum booker og ankommer.

TILBAKE TIL NORMALEN: FUVO får nå lov til å gjenoppta normal trening igjen. Foto: Tom Hagen
Les også
Varaordføreren har vært i covid-19-møte med Bent Høie: – Det blir munnbind-påbud for dagpendlere til Oslo

Kommunene har tiden frem til 12. oktober på seg til å forberede seg og vurdere situasjonen lokalt.

I kommuner og regioner med økt smitte eller lokale utbrudd må kommunene blant annet vurdere om det er behov for en lokal skjenkestopp og om gjenåpningen av breddeidretten for voksne bør utsettes frem til smitten er under kontroll, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For ordens skyld: Artikkelforfatteren spiller fotball på Haga.