DERFOR BLE DET BRÅRUD: For Kristine Løes Sørby og mannen var den landlige beliggenheten en viktig grunn til at valget falt på Brårud da de skulle kjøpe bolig.

Ny i Nes: – Et hyggelig nabolag, og vi trives godt

Da Kristine Løes Sørby pakket ut tingene sine i det nye huset på Brårud, var en ting hun var fast bestemt å fortsette med.

Utenfor huset på boligfeltet på Brårud står en tilhenger med materialer og utenfor døra ligger det en liten gutt på åtte måneder og sover. Nå har familien på tre, eller fire, hvis man regner med en ivrig firbeint med pels, bodd her siden 2021. Oppussingen går tilsynelatende mot slutten.

– Det var litt tilfeldig at vi havnet her, men vi ville finne et sted som ikke var for langt unna der mannen min jobber, og Jessheim ble for dyrt. Men her syns vi det virket som et hyggelig nabolag, og vi trives godt, sier 29-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny i Nes

Navn: Kristine Løes Sørby

Alder: 29

Yrke: Hjemme i permisjon

Flyttet fra: Elverum

Derfor flyttet vi til Nes: Landlig beliggenhet og overkommelige boligpriser

I artikkelserien Ny i Nes ønsker vi å bli kjent med nyinnflyttede nesbuer. Har du, eller kjenner du noen som akkurat har flyttet til Nes? Send gjerne en e-post til redaksjon@raumnes.no.

– Veldig trivelig

Familien trives foreløpig godt i kommunen.

– Nes virker å være en veldig trivelig kommune og det jeg kanskje liker aller best er at det ligger landlig til. Selv er jeg oppvokst på gård i Rennebu kommune i Trøndelag. Etter å ha bodd mange år i sentrum av Elverum, er det veldig befriende å kunne bevege seg rundt åpne jorder og ulendt skogsterreng, langt bort ifra asfaltjungelen. Likevel er det veldig deilig å ha alt man trenger like i nærheten.

Nesten før hun fikk pakket ut tingene, begynte jakten på noen hun kunne finne tonen med på samme måte som i Elverum, der hun studerte.

– Jeg ble tipsa av dirigenten min om et kor utenfor kommunegrensa, men som allikevel ikke er så langt unna. Det var som å komme til et kor jeg hadde vært med i i mange år, sier Kristine.

Se Norges korforbunds oversikt over konserter før jul her!

Innbyggertall i Nes per oktober 2021
Kommunesenter og øvrige grendesentreAntall personer pr. tettsted% Andel av totalt folketallAreal (km²)
Årnes 473619,812,94
Auli/Rånåsfoss286211,971,67
Neskollen273211,430,89
Fjellfoten12395,180,77
Fenstad9263,870,74
Opaker/Bjertnes9093,80,68
Haga7012,930,64
Brårud4641,940,38
Vormsund4241,770,36
Skogbygda3321,380,34
Bosatt i tettsted15 32564,08
Bosatt spredt857335,92
Totalt folketall 4. kv. 202123898100

Korpendler

Det endte med at hun pendler til korøvelser med Creme Fraîche på Råholt ungdomsskole hver mandag, et kor med medlemmer fra store deler av Romerike.

– Jeg skulle egentlig komme på øvelse rett etter jul i fjor, men siden jeg var høygravid, avventet jeg til å starte nå i høst, sier Kristine, som er blant korets yngste.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noe av det 29-åringen setter mest pris på med koret, i tillegg til at hun får muligheten til å gjøre noe hun alltid har likt, er at hun får litt egentid – men nå gleder småbarnsmoren seg til jubileumskonsert med koret i Nannestad kulturhus den siste helgen i november, der hun synger 1. og 2. sopran.

– Lørdag er det konsert med festmiddag, og jeg gleder meg skikkelig. Det har vært så fint å jobbe sammen mot et mål, og når man går på scenen er det bare å stole på at man er god nok – og folk må bare hive seg på og bli med!

KONSERTKLARE: Siste helgen i november skal Kristine være med på jubileumskonsert med Creme Fraîche.