PREGET: Avdelingsleder Kenneth Fagerheim ved Nes sykehjem sier at ansatte og beboere er i sorg etter at to beboere døde som følge av koronasykdom. Foto: Trond Rasmussen

Ny beboer på sykehjemmet er død: – Ansatte og beboere i sorg

En ny beboer på sykehjemmet er død. Det betyr at begge beboerne som fikk påvist korona sist fredag nå er døde.

Kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim opplyser om at de pårørende er varslet.

Vedkommende døde i natt på smitteenheten, som er opprettet på sykehjemmet. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde, får Raumnes opplyst.

Les også
Korona-smittet beboer på sykehjemmet er død: – Person i 80-årene

Står sammen

Avdelingsleder på smitteenheten på sykehjemmet, Kenneth Fagerheim, sier dødsfallene preger alle.

– Ansatte og beboere er i sorg etter at vi har mistet to av våre beboere som følge av koronasykdom. Våre tanker går til de etterlatte.

Fagerheim legger ikke skjul på at sykehjemmet står i en ekstraordinær situasjon.

– Dette er krevende dager for alle. De ansatte gjør alt de kan for å holde smitten på avstand, sier Fagerheim.

Som leder er han opptatt av å stå samlet.

– De ansatte står sammen i denne tiden. Vårt fokus er på å ivareta beboerne og pårørende på en best mulig måte, sier han.

HIT MEN IKKE LENGER: Det er strenge smitteverntiltak på sykehjemmet. Foto: Trond Rasmussen
Les også
Kommuneoverlegen om korona-dødsfallet på sykehjemmet: – Ansatte og beboere er preget

– Tøft å stå i

Ordfører i Nes, Grete Sjøli, sier at dette er en tung beskjed å få. Hun kondolerer og sender sine varmeste tanker til de pårørende og andre etterlatte.

– Koronaviruset har tatt nok et liv i Nes. Jeg ønsker å uttrykke min medfølelse med de nærmeste og takke de ansatte som har gjort sitt ytterste. Det er tøft å stå i første linje i denne krevende situasjonen, sier Sjøli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vet at dette har vært tøft og ikke minst veldig trist også for de ansatte. Vi befinner oss i en svært alvorlig situasjon, og vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense smitte, sier hun, og legger til:

KLAR TALE: Ordfører Grete Sjøli sier alle plikter å holde seg oppdatert på råd og pålegg fra myndighetene, og å opptre i tråd med de retningslinjer og tiltak som til enhver tid gjelder Foto: Trond Rasmussen

– Vi alle plikter å holde oss oppdatert på råd og pålegg fra myndighetene, og opptre i tråd med de retningslinjer og tiltak som til enhver tid gjelder, sier ordfører Grete Sjøli.

Eldre mennesker

Tirsdag kom beskjeden om at den ene av de to smittede på sykehjemmet var gått bort.

– I sykehjem er det mange beboere med risikofaktorer for alvorlig sykdom og død av covid-19, både i forhold til alder og helsetilstand. Medianalderen på de døde av covid-19 i Norge er 85 år, mens gjennomsnittsalderen er 83 år. Slik har det også vært i forhold til beboeren som nylig døde ved Nes sykehjem, sa kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim til Raumnes tirsdag.