annonse

Norges Vel overtok etablerertjenesten

Info
Info: Mats Olsen, leder Etablerertjenesten på Øvre Romerike, informerte om tjenesten på næringslivsfrokosten sist uke. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Fra 1. januar i år har Norges Vel ansvaret for driften av Etablerertjenesten. De overtok denne tjenesten fra Innovasjon Gardermoen.

Jan Erik Hæhre

Det kunne leder av Etablerertjenesten på Øvre Romerike, Mats Olsen, fortelle da han gjestet Nes Næringsforenings frokostmøte sist uke. Olsen tok de frammøtte gjennom våde hva Norges Vel er og hva etablerertjenesten er for noe.

– Vi føler vi har mye å tilby. Vi jobber både nasjonalt og internasjonalt, og har et stort nettverk, sa Olsen.

Norges Vel ble startet så tidlig som i 1809, og er altså over 200 år gammelt. Selskapets virksomhetsområder er utviklingsarbeid både i Norge og i utviklingsland. I tillegg forvalter de en del legater og hederspriser. men det er først og fremst Etablerertjenesten Olsen ville snakker om til det lokale næringslivet.

En stor organisasjon

– En av fordelene med at vi har overtatt ansvaret for Etablerertjenesten, er at vi er en stor organisasjon. Det jeg ikke kan svare på, kan andre svare på. Vi har til sammen en variert og sammensatt kompetanse, og jeg føler helt klart at vi har noe å tilby, sa Olsen.

Han la til at de gjerne sparker ball med dem som skal etablere seg, men også med dem som vil videreutvikle sin virksomhet.

– Vi driver med framtidsrettet rådgivning innen natur- og kulturbasert næringsutvikling, sa Olsen.

1000 påmeldinger

Alle tilbudene i denne tjenesten er gratis, men det krever påmelding. Årlig registrerer tjenesten rundt 1000 påmeldinger til kursene de holder, og deltar du på noen av dem, vil du automatisk bli en del av et omfattende gründernettverk i regionen.

Det er Akershus fylkeskommune som finansierer virksomheten. Operativt ansvar er lagt til hver av de fire regioner i Akershus, Øvre og Nedre Romerike, Follo og Asker og Bærum.

janerik@raumnes.no

annonse