annonse

Noen ganger er det godt nok å bare være et solid menneske

Publikumspris
Publikumspris: Martin Bakkejord Skolbekken ble stemt fram av nesbuene som en verdig vinner av publikumsprisen. Den ble delt ut av redaktør Fred C. Gjestad og redakjonssjef Jan Erik Hæhre i Raumnes. (Foto: Harald Eigum)
Ildsjel
Ildsjel: Bjørn Olstad ble tildelt prisen «Årets ildsjel» av kommunalsjef Lars Roald Johansen og Jostein Magnussen, avdelingsleder i Aurskog Sparebank. (Foto: Harald Eigum)
Avsluttet med sang
Avsluttet med sang: Kveldens konferansierer, ordfører Grete Sjøli og Lene Kulsrud, avsluttet kultur- og idrettsgallaen med Abba-låten «Thank you for the music». (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)
Forbilde
Forbilde: Mange ble rørt til tårer da Sebastian Wang mottok prisen for årets forbilde av Hilde Bakkejord Westheim og Jarle Skolbekken. (Foto: Harald Eigum)
: (Foto: )
: (Foto: )
Prismottakerne:

Det sa Jarle Skolbekken da han tildelte prisen for årets forbilde til sønnens bestekamerat og livredder, Sebastian Wang.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Sammen med Martin Bakkejord Skolbekkens mamma, Hilde Bakkejord Westheim, delte han ut en av kveldens gjeveste priser under fredagens kultur- og idrettsgalla i Nes kulturhus.

Den dagen da alt var kaos, beholdt han roen.

– Den dagen da alt var kaos, beholdt han roen. Han tok på seg en oppgave som for oss andre er helt ubeskrivelig. Vi snakker om en mann som har tatt vare på sin beste kompis. Han var rett mann på rett plass til rett tid, sa Skolbekken om den innsatsen Wang gjorde for å redde kompisen sin da kameratene ble rammet av jordskjelvet på Kos i fjor sommer.

En stor glede

Bakkejord Skolbekken ble hardt skadet og måtte amputere begge beina. Takket være iherdig trening går han nå kun med hjelp av en krykke.

– Det er en stor glede å dele ut prisen til Sebastian, sa Bakkejord Westheim.

– Jeg hadde ikke forventet å vinne noe her i kveld, men jeg setter utrolig stor pris på dette her. Tusen takk, sa Wang, som sammen med nettopp Martin Bakkejord Skolbekken hadde æren av å dele ut prisen for beste kvinnelige idrettsutøver, som gikk til Tiril Udnes Weng.

Takket Sebastian og Reino

Martin var selv også en av kveldens prisvinnerne. Gjennom nominasjon og avstemming i Raumnes, har nesbuene kåret ham til vinner av publikumsprisen, som ble delt ut av Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad og redaksjonssjef Jan Erik Hæhre. De kunne avsløre at Skolbekken hadde fått over 30 prosent av stemmene.

Det er en syk historie som gjør at jeg får prisen, og det er litt vemodig

– Jeg var ikke forberedt på dette. Det er en syk historie som gjør at jeg får prisen, og det er litt vemodig. Jeg vil takke Sebastian Wang og Reino Autio, som ble en pappa for meg der nede før foreldrene mine kom. Jeg vil også takke foreldrene mine og alle som har stemt på meg. Dette gir motivasjon, men det er en lang veg videre, sa han.

– Si ja

I tillegg til priser til idrettslag, mannlige og kvinnelige idrettsutøvere, grupper, mannlige og kvinnelige utøvere innen kunst og kultur-sjangeren, årets nykommer og årets lag og forening, ble prisen «Årets ildsjel» delt ut. Denne gikk til Bjørn Olstad for sin innsats for frivilligheten i Skogbygda og spesielt idretten, skolen og historielaget.

– Dette var overraskende. Stikkord har vært lokalt engasjement, samarbeid og dugnadsånd, noe Skogbygda er kjent for. Gjennom dette har vi fått til mye i utkanten av Nes, sa han og anbefalte andre å si ja hvis de ble spurt om å bidra i frivilligheten.

Stolt ordfører

Ordfører Grete Sjøli, som også er initiativtaker til gallaen, var kveldens konferansier sammen med Lene Kulsrud. Hun ble overstrømmet av positive tilbakemeldinger etter arrangementet, som kom i stand på kun noen få uker etter at vedtaket ble fattet i kommunestyret i midten av februar. Profesjonelt gjennomført og en flott ramme rundt et fint arrangement, var noen av tilbakemeldingene.

Jeg er rørt og ydmyk. Alt klaffet. Jeg er stolt

– Dette gikk akkurat slik jeg hadde drømt om. Jeg er rørt og ydmyk. Alt klaffet. Jeg er stolt, sier Sjøli.

Historiens første kultur- og idrettsgalla ble en festkveld for frivilligheten og dyktige utøvere i bygda. I tillegg ble det en arena hvor mange av bygdas gode underholdningskrefter fikk vise seg fram.

– Takk til kommunestyret som fattet et viktig vedtak. Andre helgen i januar gjentar vi dette, og jeg håper billetter til arrangementet blir årets julegave, avsluttet Lars Roald Johansen.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse