Nicholas Beach (32) fra Washington er med årets utgave av TVNorge-serien «Alt for Norge», der han får prøve seg som nordmann i ulike oppgaver, og søke etter sine norske røtter fra slektsgården i Nes. 	 Alle
Nicholas Beach (32) fra Washington er med årets utgave av TVNorge-serien «Alt for Norge», der han får prøve seg som nordmann i ulike oppgaver, og søke etter sine norske røtter fra slektsgården i Nes. Alle Foto: Privat

Nicholas dro fra USA til Nes for å jakte på slektshistorie

Nicholas Beach er 32 år og jobber som bartender i Washington. I TV-serien «Alt for Norge» besøkte han slektsgården i Nes som hans tip-tip-tip oldefar bygde i sin tid.

– Jeg visste at familien min har bodd i Oslo, og at min oldemor flyttet til USA sammen med familien når hun var liten. Da jeg var liten visste jeg at vi var i slekt med Bjørn Dæhlie, og jeg så fram til kanskje å få møte han, sier Nicholas Beach.

For å finne ut mer om røttene fra Norge meldte Nicholas seg på realityserien «Alt for Norge», som er en av de mest sette seriene på TVNorge.

– Jeg ble med i serien for å få en mulighet til å finne mine norske slektninger, i tillegg til at jeg ønsket et eventyr for livet. Jeg ville se Norge og utforske landet, forteller Beach.

To måneder i Norge

I TV-serien er det en gruppe norsk-amerikanere som konkurrerer om å takle livet som nordmann. Deltakeren som står igjen til slutt får møte sine norske slektninger, og vinner i tillegg en pengepremie. Uten å røpe for mye kan Nicholas fortelle at han var i Norge i to måneder.

– Det beste med showet var muligheten til å få møte så mange nye mennesker. De andre deltakerne har blitt noen av mine beste venner, og jeg kan ikke forestille meg et liv uten dem, forteller Beach, som også likte festingen og den norske låta «Raske briller».

I TV-serien «Alt for Norge» fikk Nicholas prøve seg som nordmann i forskjellige øvelser. Her er han avbildet i forbindelse med premierefesten for programmet.
I TV-serien «Alt for Norge» fikk Nicholas prøve seg som nordmann i forskjellige øvelser. Her er han avbildet i forbindelse med premierefesten for programmet.
Her er Nicholas Beach sammen med hundene Jug Head og Archie.
Her er Nicholas Beach sammen med hundene Jug Head og Archie.
På flyplassen hjemme i USA ble Nicholas tatt imot av stolte familiemedlemmer, etter at han hadde vært to måneder i Norge.
På flyplassen hjemme i USA ble Nicholas tatt imot av stolte familiemedlemmer, etter at han hadde vært to måneder i Norge. Foto: Privat

– Jeg elsket å danse hver kveld til «Raske briller», som fikk meg til å bli den gladeste nordmannen i verden. Første gang jeg hørte den var på veg til fottur, og jeg klarte ikke stoppe å danse i bilen, forteller Beach.

Det ble også tid til dype samtaler på kveldene når kameraene var skudd av.

– Jeg likte de sene kveldene der vi satt oppe og drakk vin i midten av ingenting. Jeg likte filmteamet, og samtalene vi hadde om livet og eventyrene når vi ikke filmet, forteller Beach, som likte seg så godt i Norge at han en dag håper å kunne flytte hit.

Følelsesladet Nes-besøk

Under oppholdet fikk Nicholas vite at han har røtter i Nes.

– Min tip-tip-tip oldefar bygde seg et hjem sammen med kona, og min tip-tip-oldemor og tip-oldemor er født der. Jeg fikk besøke gården i TV-serien, selv om det ikke eies av familien min lenger, forteller Beach.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble et følelsesladet og spesielt besøk.

– Det var et veldig følsomt sted, og jeg følte meg sterkt knyttet til stedet. Jeg følte meg takknemlig for å få stå på jorden som mine forfedre sto på. Gården var liten og sjarmerende med masse bjørketrær og frukttrær. Jeg håper å kunne besøke den igjen en dag, sier Beach.

Følte seg hjemme

Under oppholdet fikk Nicholas sett mye av landet, og likte å våkne opp hver dag på et nytt sted til nye utfordringer.

– Jeg sa til TV-mannskapet hver dag at jeg ikke hadde lyst til å forlate Norge, og at jeg håper å kunne flytte til Norge en dag. Jeg føler meg hjemme der, og hjertet mitt tilhører Norge. Jeg håper å komme tilbake om ikke lenge, sier Beach.

tommy@raumnes.no

 Alt for Norge er en reality-serie som sendes på TVNorge. 

Årets sesong er den tiende i rekken.

I serien konkurrerer en gruppe norsk-amerikanere om hvem som er mest norsk igjennom ulike oppgaver. 

Årets sesong hadde premiere 26. august.