annonse

Nicholas dro fra USA til Nes for å jakte på slektshistorie

Søker familierøttene på TV
Søker familierøttene på TV: Nicholas Beach (32) fra Washington er med årets utgave av TVNorge-serien «Alt for Norge», der han får prøve seg som nordmann i ulike oppgaver, og søke etter sine norske røtter fra slektsgården i Nes. Alle (Foto: Privat)
Nordmann
Nordmann: I TV-serien «Alt for Norge» fikk Nicholas prøve seg som nordmann i forskjellige øvelser. Her er han avbildet i forbindelse med premierefesten for programmet. (Foto: )
Hundemann
Hundemann: Her er Nicholas Beach sammen med hundene Jug Head og Archie. (Foto: )
Stolt familie
Stolt familie: På flyplassen hjemme i USA ble Nicholas tatt imot av stolte familiemedlemmer, etter at han hadde vært to måneder i Norge. (Foto: Privat)
Alt for Norge

Nicholas Beach er 32 år og jobber som bartender i Washington. I TV-serien «Alt for Norge» besøkte han slektsgården i Nes som hans tip-tip-tip oldefar bygde i sin tid.

Tommy Simon Norum

– Jeg visste at familien min har bodd i Oslo, og at min oldemor flyttet til USA sammen med familien når hun var liten. Da jeg var liten visste jeg at vi var i slekt med Bjørn Dæhlie, og jeg så fram til kanskje å få møte han, sier Nicholas Beach.

Nordmann
Nordmann: I TV-serien «Alt for Norge» fikk Nicholas prøve seg som nordmann i forskjellige øvelser. Her er han avbildet i forbindelse med premierefesten for programmet. Foto:

For å finne ut mer om røttene fra Norge meldte Nicholas seg på realityserien «Alt for Norge», som er en av de mest sette seriene på TVNorge.

– Jeg ble med i serien for å få en mulighet til å finne mine norske slektninger, i tillegg til at jeg ønsket et eventyr for livet. Jeg ville se Norge og utforske landet, forteller Beach.

To måneder i Norge

I TV-serien er det en gruppe norsk-amerikanere som konkurrerer om å takle livet som nordmann. Deltakeren som står igjen til slutt får møte sine norske slektninger, og vinner i tillegg en pengepremie. Uten å røpe for mye kan Nicholas fortelle at han var i Norge i to måneder.

Hundemann
Hundemann: Her er Nicholas Beach sammen med hundene Jug Head og Archie. Foto:

– Det beste med showet var muligheten til å få møte så mange nye mennesker. De andre deltakerne har blitt noen av mine beste venner, og jeg kan ikke forestille meg et liv uten dem, forteller Beach, som også likte festingen og den norske låta «Raske briller».

– Jeg elsket å danse hver kveld til «Raske briller», som fikk meg til å bli den gladeste nordmannen i verden. Første gang jeg hørte den var på veg til fottur, og jeg klarte ikke stoppe å danse i bilen, forteller Beach.

Det ble også tid til dype samtaler på kveldene når kameraene var skudd av.

– Jeg likte de sene kveldene der vi satt oppe og drakk vin i midten av ingenting. Jeg likte filmteamet, og samtalene vi hadde om livet og eventyrene når vi ikke filmet, forteller Beach, som likte seg så godt i Norge at han en dag håper å kunne flytte hit.

Følelsesladet Nes-besøk

Under oppholdet fikk Nicholas vite at han har røtter i Nes.

– Min tip-tip-tip oldefar bygde seg et hjem sammen med kona, og min tip-tip-oldemor og tip-oldemor er født der. Jeg fikk besøke gården i TV-serien, selv om det ikke eies av familien min lenger, forteller Beach.

Det ble et følelsesladet og spesielt besøk.

– Det var et veldig følsomt sted, og jeg følte meg sterkt knyttet til stedet. Jeg følte meg takknemlig for å få stå på jorden som mine forfedre sto på. Gården var liten og sjarmerende med masse bjørketrær og frukttrær. Jeg håper å kunne besøke den igjen en dag, sier Beach.

Følte seg hjemme

Under oppholdet fikk Nicholas sett mye av landet, og likte å våkne opp hver dag på et nytt sted til nye utfordringer.

Stolt familie
Stolt familie: På flyplassen hjemme i USA ble Nicholas tatt imot av stolte familiemedlemmer, etter at han hadde vært to måneder i Norge. Foto: Privat

– Jeg sa til TV-mannskapet hver dag at jeg ikke hadde lyst til å forlate Norge, og at jeg håper å kunne flytte til Norge en dag. Jeg føler meg hjemme der, og hjertet mitt tilhører Norge. Jeg håper å komme tilbake om ikke lenge, sier Beach.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse