annonse

Nesrevy-gjengen er klare for kveldens premiere

Gjenskaper Da Vinci
Gjenskaper Da Vinci: Første nummer i andre akt er en blasfemisk gjengivelse av det kjente maleriet «Nattverd» av Leonardo da Vinci. I midten som Jesus, Magnus Rotnes Kristoffersen. Nummer fire fra venstre, Stian Lauritsen som Judas. (Foto: Tommy Simon Norum)

Fullspekket med lokale poenger, humor, sang og dansenumre, er gjengen i Nes revy- og amatørteater klare til kveldens premiere på «Majonesrevyen».

Tommy Simon Norum

– I sommar har det itte vøri lov å laga varme for å bli kvitt noa «bola-bætar» en gong, sier Thorolf Rudolfsen, som sammen med Per Håkon Sydtangen sto for en ny versjon av Matpakkepraten i årets Nesrevy.

– Je synes det rauk hos dæ allikavæl je, svarte Sydtangen, og Rudolfsen måtte innrømme at røyken oppsto da han tømte hornsalt i satsdunken, like før det eksploderte.

God revyblanding
God revyblanding: Humor, sang, dans og sketsjer med lokale poenger er godt blandet sammen i årets oppsetning av Majonesrevyen. Foto: Tommy Simon Norum

Lokale poenger

Navnet «Majonesrevyen» ble kåret etter en navnekonkurranse, og torsdag hadde revygjengen generalprøve. Gjengen har øvd hele uka, og med noen små justeringer er gjengen klar for kveldens premiere.

– Vi har spilt forestillinger for tom sal hele uka, så det begynner å sitte, sier skuespiller Stian Lauritsen, som er en av flere tekstforfattere.

I årets revy møter publikum både ordfører Grete Sjøli, den nye rådmannen, bygdas eldste mann og en barnslig utgave av Audun Bollerud, for å nevne noe. De lokale poengene er mange.

– Vi har i år hatt flere prøveforestillinger enn tidligere, forteller regissør Even Finsrud.

Urframføring

Med i årets revy er også den nyskrevne sangen «Mams» som aldri tidligere har blitt framført. Sangen har urframføring i kveld, og det er Lene Kulsrud som sørger for vokalen. Videre er åpningen av andre akt noe utenom det vanlige, Der møter publikum en blasfemisk gjenskapning av Leonardo da Vincis kjente maleri «Nattverd», der Magnus Rotnes Kristoffersen spiller rollen som Jesus, og Stian Lauritsen har rollen som Judas.

I baren
I baren: Thorolf Rudolfsen (t.h.) spiller en full tannlege i baren, her i samtale med Magnus Rotnes Kristoffersen. Foto: Tommy Simon Norum

– Nytt for året er måten vi åpner første og andre akt på, sier revysjef Marianne Injer, med støtte fra Finsrud.

Nasjonale stikk

I Majonesrevyen er også tidligere fiskeriminister Per Sandberg med, i tillegg til en parodi på Kristoffer Joner, Erna Solberg og Carl I. Hagen, for å nevne noe. Veslesjøen slipper heller ikke unna årets Nesrevy, og Kari Engh Nyjordet framfører «Kjærlighetsvise til Veslesjøen», som skildrer hvordan tarmbakteriene herjer. Ordførerne Grete Sjøli (Lene Kulsrud) og Knut Hvithammer (Stian Kulsrud) synger duetten «En helt ny veg», og avslutningen på første akt er at alle skuespillerne synger «Se solen skinne over Nes», som er en omskrivning av «Sissel Kyrkjebøs «Se ilden lyse».

Håper på fulle hus

Majonesrevyen har premiere i kveld, og spilles deretter lørdag og søndag. Revysjefen og regissøren håper på fulle hus, og skryter av både skuespillere og de bak scenen.

Rådmann og ordfører
Rådmann og ordfører: Her viser rådmann Jon Sverre Bråten, i Thorolf Rudolfsens skikkelse, ordfører Grete Sjøli (Lene Kulsrud), at lommeboka er tom. Foto: Tommy Simon Norum

– Det er flinke folk bak scenen med rekvisitter, sminke, kostymer og mat, sier Finsrud.

Revysjefen er enig.

– De er superkreative og er veldig flinke, sier Injer.

I kveld går altså premieren av stabelen.

Les mer om Majonesrevyen og se flere bilder i lørdagens utgave av Raumnes.

tommy@raumnes.no

annonse