GJEVT BESØK: Fantorangen, Matias Alegria (t.v.) og Marcus Brakstad Sakseide besøkte Neskollen skole med NRKs Superbuss.

Neskollen skole fikk kjendisbesøk: – Trodde aldri jeg skulle få se ham i virkeligheten

Jubelen og latteren satt løst da Superbussen til NRK besøkte Neskollen skole.

– Fantis!

– Det er Fantorangen!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi elsker deg, Fantorangen!

Ropene var mange og glad da Neskollen skole fikk gleden av å få NRKs Superbuss på besøk på tirsdag. Superbussen reiser rundt på skoler og diverse arrangementer over hele landet, og viser show og snutter fra NRK Super-universet med kjente programledere og figurer.

Fikk e-post fra Superbussen

Rektor Kristine Rudsbråten forteller at hun fikk e-post fra Superbussen, som lurte på om Neskollen skole kunne tenke seg besøk. Det sa hun selvfølgelig ja til.

BLE KONTAKTET: Rektor Kristine Rudsbråten ble kontaktet av Superbussen som ønsket å besøke Neskollen skole.

– «Supert, vi kommer 5. september», svarte de, smiler Rudsbråten.

Hun kan fortelle at barna har gleda seg lenge, og at de voksne kanskje har gleda seg minst like mye til denne dagen.

– Dette koster oss jo ingenting, og de filmer ikke eller noe. Så dette er kun for oss, og det er veldig hyggelig, sier rektoren, før showet smeller i gang.

Den mest kjente av figurene som er med på Superbussen er nok Fantorangen. Programlederne Matias Alegria og Marcus Brakstad Sakseide ledet showet, men fikk stadig besøk av den røde elefanten på busscenen. Elevene var helt i ekstase da Fantorangen kom ut på scenen første gang.

Moro med slim

Fantorangen hadde laget slim, men Matias og Marcus syntes slimet var litt for bra, og ville legge til noe. Et lite Newton-innslag på skjermen med programleder Ane Norum Kvistad kunne fortelle at man kan legge til kakaopulver eller marshmallows for å gjøre det mer klissete.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FORSKER-FANTORANGEN: Forsker-Fantorangen hadde laget slim. Litt for bra slim …

Så sagt, så gjort. Neskollen-elevene fikk bestemme om det var nettopp kakaopulver eller marshmallows som skulle legges til, og etter en høylytt avstemning, ble det like gjerne begge deler. Men hva skulle de gjøre med dette slimet?

Det var det ingen ringere enn selveste Daidalos i Labyrint som kunne fortelle gjennom skjermen. Dette var et kjent fjes for alle barna, og jubelen satt løst. Daidalos fortalte at en uheldig person skulle få slimet i ansiktet, og det kunne bli hvem som helst. Eller?

Voksne mot barn

Matias og Marcus røper at det er en av de to som får slimet i ansiktet, og at det hele skal avgjøres i en konkurranse. Voksenlag mot barnelag. Lærer Grethe Ryen ble kalt opp på scenen for å representere de voksne sammen med Matias. De gjorde en liten lek hvor Grethe skulle svare «klart eg kan» etter hvert spørsmål, og plutselig hadde hun lovet leksefri skole og is til alle neste skoledag.

SABOTASJE: Fantorangen er alltid på barnas lag, og saboterte derfor voksenlaget! Lærer Grethe Ryen tapte dermed plankekonkurransen mot sjuendeklassing Emilia Bielewa.

Sjuendeklassing Emilia Bielewa ble kalt opp for å representere barna sammen med Marcus – og Emilia og Grethe skulle konkurrere i en aldri så liten plankekonkurranse, hvor lagkameratene kunne sabotere. Det virker som de har kontroll, fram til deres røde venn, som alltid er på barnas lag, kom ut. Emilia vinner, og det er dermed Matias som får slim i ansiktet.

Men han skal ikke være alene om å få «slim» på seg. Ved slutten av showet er det «Superkviss» med «fleip eller fakta?»-spørsmål. Svarer man feil, er straffen slim, som denne gangen nok bare er vann, sprutet med vannpistol.

VÅT STRAFF: Svarte man feil på spørsmålene, ventet en våt straff.

BlimE!

Det virker som at dette faller i smak, og latteren til både små og store høres godt. Showet er over, og det avsluttes med en felles BlimE!-dans. Små og store slengte seg på, og lærer Espen Hauge ble invitert opp på scenen.

TID FOR BLIME-DANS: Fantorangen hadde kledd seg i sitt fineste skjørt da det endelig var tid for å danse BlimE!-dansen. Lærer Espen Hauge ble invitert opp på scenen – men hadde han egentlig tatt privattimer?

– Vi har fått vite at en lærer med rød caps og svart t-skjorte har tatt privattimer for å lære seg dansen utenat, så han må opp på scenen med oss, sa Matias og Marcus.

Dette stemte selvfølgelig ikke, men Espen tok utfordringen på strak arm – med en liten fordring om ekstra hjelp fra elevene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se videoen av BlimE!-dansen her:

– Skikkelig overraska

Etter showet går elevene tilbake til klasserommene for lunsj, men vi får snakke med femteklassing Johannes Lauritsen, førsteklassingene Thea Lønnkvist og Olivia Lily Edvaldsson, og femteklassingene Emine Rønsåsbjørg Blix og Birk Alfred Lövgren Kjelgum, som koste seg masse på show. Sistnevnte syntes det var særlig stas å se programleder Marcus.

– Jeg trodde aldri jeg skulle få se ham i virkeligheten, sier Birk, og er tydelig engasjert.

Han er stor fan av FlippKlipp, som Marcus er programleder for. Han syntes Marcus var minst like kul i virkeligheten.

– Også var det gøy å se da Fantorangen rappet og sånt i starten, for da gjorde han noen Fortnite-«moves», smiler Birk.

STOR STAS: Bak f.v. Emine Rønsåsbjørg Blix (5. klasse) og Johannes Lauritsen (4. klasse), og foran f.v. Olivia Lily Edvaldsson (1. klasse), Birk Alfred Lövgren Kjelgum (5. klasse) og Thea Lønnkvist (1. klasse) syntes det var veldig gøy med besøk av Superbussen.

For Fantorangen var generelt veldig populær. De andre syntes også at det var morsomt å se ham.

De har visst om besøket noen dager, og har gledet seg masse.

– Hva tenkte dere da dere fikk vite at de skulle komme?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg ble skikkelig overraska, sier Emine, og får støtte fra de andre.

– Hvis dere måtte velge mellom tre kvarter med skole og tre kvarter med Superbussen, hva hadde dere valgt?

– Superbussen!, ropes det i kor.

510 elever på show

Rektor Rudsbråten syntes også det var kjempegøy med show.

RAMMES INN: Den hyggelige hilsenen fra Superbussen og Matias Alegria og Marcus Brakstad Sakseide skal rammes inn og henges opp på skolen

– Det var jo et så fint publikum, og de er så engasjerte. Man blir jo faktisk litt rørt når man ser det. Også er det så gøy å samle hele skolen. Alle 510 var her!