VARM VELKOMST: Tone Bråthen, Bjørn Fredheim og Marianne Melby fra Gjerdrum sykehjem er svært takknemlige for velkomsten de ble møtt med ved Nes sykehjem. Foto: Privat

Nes sykehjem åpnet dørene for evakuerte fra Gjerdrum: – Vi er overveldet over mottakelsen

– Vi har blitt møtt med en hjertevarme og profesjonalitet vi er imponert over, sier virksomhetsleder May Granly i Gjerdrum kommune.

Åtte av de evakuerte beboerne med tilhørende ansatte fra Gjerdrum sykehjem ble mandag ønsket velkommen til Nes sykehjem. May Granly, virksomhetsleder helse, mestring og omsorg i Gjerdrum, og Gry Fagerhaug, avdelingsleder ved Gjerdrum bo- og behandlingssenter, er overveldet over mottakelsen.

– Det var veldig trygt å komme dit. Det var utarbeidet informasjonsskriv til ansatte og pårørende på forhånd, og det var i orden med alt fra garderobeskap til parkeringsplasser for de ansatte. Alt var gjennomtenkt og planlagt. Her går profesjonalitet og varme hånd i hånd, sier Granly.

ÅPNET DØRENE: Nes sykehjem har tatt i mot åtte beboere fra Gjerdrum bo- og behandlingssenter. Foto: Thomas Frigård

Evakuert i all hast

Natt til 30. desember ble beboerne ved Gjerdrum sykehjem evakuert i all hast på grunn av leirskredet i kommunen. Beboerne ble i løpet av morgentimene kjørt til forskjellige lokasjoner. Mandag ble åtte av dem ønsket velkommen til Nes sykehjem, der de skal bo de nærmeste ukene. Mange av de ansatte har også midlertidig arbeidssted i Nes.

Fagerhaug forteller at de ble ønsket velkommen med en plakat med hjerte, gaver til de ansatte, og blomst og hjertesjokolade til alle beboerne.

– Grethe Moursund og et enestående personale ved Nes sykehjem ønsket oss velkommen, sier hun.

GODT NABOSKAP: Grethe Moursund er glad for å kunne hjelpe kriserammede Gjerdrum kommune ved å tilby institusjonsbeboere plass ved Nes sykehjem. Foto: Tor Lindseth

– Vi vil veldig gjerne bidra og støtte, og dette er en fin måte for oss å vise godt naboskap på, sier Grethe Moursund ved Nes sykehjem.

Hjertelig velkomst

Moursund, som har hatt ansvaret for å koordinere mottaket, sier at det er viktig at både ansatte, beboere og pårørende fra Gjerdrum føler seg ivaretatt og velkomne i Nes. Granly synes det er godt å erfare at kommunene stiller opp for hverandre i en krisesituasjon, og hun mener mottakelsen i Nes er et godt bilde på samhold mellom kommunene.

– Vi har vært avhengig av lokaler og ressurser rundt oss i denne tida her. Når Nes viser seg fra giversiden på denne måten, blir vi utrolig takknemlige. Vi ser fram til fine uker ved Nes sykehjem, sier Fagerhaug.

Beboerne ved Gjerdrum bo- og behandlingssenter opplevde evakueringen natt til 30. desember som dramatisk.

– Det å føle tryggheten og hjertevarmen som er vist ved Nes sykehjem, kommer dem veldig til nytte, sier Granly.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

HJERTELIG VELKOMST: Beboere og ansatte fra Gjerdrum ble ønsket velkommen til Nes sykehjem med denne plakaten, blomster og sjokolade. Foto: Privat

Trygghet er viktig

Grethe Moursund opplyser at beboerne fra Gjerdrum har fått plass på en avdeling med ledig kapasitet og på rom som er satt av til eventuelt koronasmittede.

– Det er viktig at de skal føle trygghet her. Beboerne har blitt flyttet flere ganger, og i en sårbar gruppe som dette er det ikke alle som takler flytting og miljøskifte like bra. Vi er oppmerksomme på at de har vært gjennom traumatiske ting, og diakonen vår stiller opp hvis det er behov for samtaler, sier Moursund.

Hun forklarer at det viktigste for Nes sykehjem er at både beboere og ansatte skal føle seg velkomne og ivaretatt.

– De ansatte fra Gjerdrum er alle berørt av rasulykken, og det å komme ny på et sted er utfordrende for dem også. For oss er det viktig å legge til rette slik at de får en så god arbeidsdag som mulig, sier Moursund.

– Alle føler seg berørt

Hun tror alle på Øvre Romerike er preget av det som skjedde i Gjerdrum natt til 30. desember.

– Dette er en veldig krevende situasjon for dem som er berørt, og i hele perioden fra raset skjedde har det vist seg at folk ønsker å bidra. Vi som kommune vil også veldig gjerne bidra og støtte med praktisk hjelp, sier hun.