annonse

Nes i Buskerud skifter navn til Nesbyen - Nes får mest trolig beholde kommunenavnet

Nes ga seg
Nes ga seg: Nes i Buskerud vedtok i kveld å skifte navn til Nesbyen, og Nes i Akershus får dermed mest trolig beholde dagens kommunenavn. (Foto: John Arne Paulsen)

Kommunestyret i Nes i Buskerud vedtok i kveld å skifte navn til Nesbyen. Nes kommune kan dermed mest sannsynlig få beholde kommunenavnet.

Tommy Simon Norum

Nes i Buskerud vedtok i kveldens kommunestyre å skifte navn til Nesbyen, mot fem stemmer. Den lange navndebatten er dermed lagt død, og alt tyder på at Nes i Akershus får beholde dagens kommunenavn. Kravet fra departementet var at en av de to Nes-kommunene måtte bytte navn, og Nes i Buskerud har nå vedtatt Nesbyen.

Stemte mot

De fem som stemte mot vedtaket ville fortsatt holde på Nes-navnet og ha Nesbyen som et andrevalg. De mente at saken burde avgjøres av kommunal- og moderniseringsminister Monica Meland. Flertallet argumenterte på sin side med at Nes i Buskerud vedtok å bytte navn i mai, uten å bestemme hva navnet skulle være. At Nes i Akershus hele tiden har vært så klare på å beholde Nes-navnet var også utslagsgivende for utfallet i Buskerud. 

Dette er femte gang at kommunenavn-saken er oppe til behandling i Buskerud, og flertallet ønsket nå å bli ferdig med saken før fristen i morgen. 

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse