FIRE KONKRETE OMRÅDER: Kommunedirektør Jon Sverre Bråthen kunne bringe gladmeldingen om nye tildelinger av bredbåndmidler til områder i Nes.

Fire nye områder i Nes får bredbånd

Da formannskapet tirsdag hadde bredbånd på kjøreplanen, kom kommunedirektøren med en gladnyhet.

Fire konkrete områder i Nes er tildelt bredbåndsmidler for 2023. Kommunedirektør Jon Sverre Bråthen innledet med noen positive ord da formannskapet tirsdag var samlet til møte. Nye midler er fordelt fra statskassa.

– Jeg kan starte med en god nyhet. Vi har søkt og fått tildelt bredbåndsmidler for 2023, og det går til fire forskjellige områder, sa Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nesten 5 millioner

Midlene er øremerket fire forskjellige områder, Bjertnes, Rotnes, Rønold/Bergvad og Rakeie. Her ligger det dermed an til et spleiselag der kommunen må spytte inn sin andel.

– Tildelingen dekker snaue 180 adresser. Beløpet er såpass høyt at vi må komme tilbake til det i forbindelse med første tertial angående vår andel. Det er fire millioner kroner til de tre første områdene og snaue 1,9 millioner til Rakeie, opplyste kommunedirektøren.

– Det var en skikkelig gladnyhet. Godt jobba! kommenterte Rune Tranum, Ap.

Store avstander

Totalt har Viken fylkeskommune fått 143 millioner kroner å fordele i bredbåndstøtte til 22 kommuner og to regioner i Viken. Det er planlagt at dette skal gi bedre nettforbindelse for inntil 3565 husholdninger og virksomheter i de kommende årene.

Les også
Vil ha full bredbåndutbygging i Nes om senest fem år

– Fylkesrådet har som målsetning at alle skal ha bredbåndsdekning. For å bidra til dette, gis det tilskudd til etablering av bredbånd i områder med liten befolkning og store geografiske avstander, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel.

– KJEMPEVIKTIG: Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Viktige punkter

Støtteordningen gjelder for områder som ikke har kundegrunnlag for kommersiell utbygging av bredbånd.

– Dette er et kjempeviktig tiltak for å ta vekk avstandsulemper, gjøre bosetting i distriktene mer attraktivt, fremme næringsutvikling, og sikre eksisterende næringsliv gode konkurransevilkår, sier Skinnes.

God bredbåndskapasitet blir stadig viktigere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er et viktig bidrag for at flere skal få bredbånd. Tiden vi har vært igjennom, har blant annet vist at mange kan utføre sitt arbeid hjemmefra med tilstrekkelig gode, digitale verktøy, legger Skinnes til.

Les også
Velenes arbeidsgruppe for bredbånd og mobil i Nes gir seg