BÅL OG NORDLYS: Ved et knitrende bål ved Ellingsjøen fikk Marit Solberg Kårstad og Birgitt Marie Svestad Larshus oppleve nordlyset fredag kveld. Foto: Birgitt Marie Svestad Larshus

– Ble ikke ferdige med å se på det

Lenge hadde Marit Solberg Kårstad og Birgitt Marie Svestad Larshus planlagt en natt ute i naturen. At himmelen skulle servere nordlysshow, var langt mer enn de drømte om på forhånd.

Venninnene Marit Solberg Kårstad og Birgitt Marie Svestad Larshus har i lang tid planlagt overnatting ute.

– Valget falt på akkurat denne helgen fordi det snart er fullmåne. Vi ønsket oss klarvær og måneskinn, men at det skulle toppes med nordlys, det hadde vi ikke trodd, forteller Marit.

NATT I NATUREN: Marit Solberg Kårstad (t.v) og Birgitt Marie Svestad Larshus sov under åpen himmel natt til lørdag og fikk tidenes bonusopplevelse da nordlyset dukket opp. Foto: Privat

Sove ute på vinteren

Birgitt jobber på idrettslinjen ved Nes videregående og har mye erfaring med å sove ute til alle årstider, mens for Marit var dette første gang på vintertid.

– Jeg har lenge hatt lyst til å overnatte ute også på vinteren. Det krever litt mer utstyr enn om sommeren, det blir en ugrei opplevelse hvis du fryser, sier Marit, som forteller at hun lånte sovepose for vinterbruk på BUA på Årnes for å prøve før hun eventuelt kjøper sin egen.

Les også
Aurora Borealis danset over Nes-himmelen i natt: -Det var helt magisk

Rundt klokken 22 fredag kveld har jentene inntatt middagen de har tilberedt på bålet ved sørenden av Ellingsjøen i Fenstad. De skravler og koser seg da det tikker inn en sms på Marits telefon om at det er nordlys over Nes.

– Vi hadde sittet og sett lenge inn i bålet og var kanskje litt «lysforstyrret» av dette. Vi gikk ut på vannet og da så vi det, forteller Birgitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

PÅ ISEN: Ute på isen på Ellingsjøen hadde Marit og Birgitt panoramautsikt til nordlyset. Foto: Marit Solberg Kårstad

Første gang

Ingen av jentene har opplevd nordlys før og i nesten tre timer lar de seg fascinere av himmelfenomenet mens det danser over himmelen og skifter i styrke.

– Det var utrolig fint! Klokka gikk og vi ble mer og mer fascinert. Vi ble liksom ikke ferdige med å se på det og fikk jo nesten ikke lagt oss, smiler de to venninnene.

GAPAHUK: Mens nordlyset forsvant østøver, krøp jentene ned i hver sin sovepose i gapahuken i sørenden av Ellingsjøen. Foto: Marit Solberg Kårstad

En time etter midnatt kryper de ned i hver sin sovepose i gapahuken de har fått låne av Rolstad gård.

– Det var ikke lett å sovne etter en sånn opplevelse, forteller Marit.

Les også
Lån utstyret du trenger

Mersmak

Mens jentene forsøker å finne søvnen, forsvinner nordlyset østover. Vinternatta i naturen har gitt mersmak for dem begge.

– Det frister absolutt til gjentakelse, sier Birgitt og suppleres av Marit:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har allerede begynt å tenke på når vi kan gjøre det neste gang!

ELLINGSJØEN: Her, under måneskinn, stjernehimmelen og nordlyset, tilbragte Marit og Birgitt natt til lørdag denne helgen. Foto: Birgitt Marie Svestad Larshus