TEST-TELTET TAS NED: Teltutleier O.B. Wiik har ansvaret for å ta ned teltet på grusbanen. Kommuneoverlegen er tydelig på at selv om teltet nå tas ned, så er ikke pandemien over.

Nå tas teltet ned – kan bli aktuelt å sette det opp igjen

Onsdag begynte demonteringen av koronatest-teltet på grusbanen ved Årnes stadion.

Høsten 2020 ble teltet hvor man kunne teste seg for korona satt opp. Helt siden dette har det, fram til nå nylig, vært stor trafikk, og kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim fastslår at det er snakk om mange tusen tester som har blitt tatt i teltet.

– Det er umulig å vite eksakt antall tester som har blitt tatt, men det er uten tvil mange tusen, sier Schjervheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pandemien er ikke over

I uke 19 var det 22 personer som var innom og tok PCR-test. Kun fem av disse testet positivt. Schjervheim påpeker at man fortsatt kan bestille koronatest på helsenorge.no, men man får da andre alternativer enn å møte opp i teltet.

Kommuneoverlegen er tydelig på at selv om teltet nå tas ned, så er ikke pandemien over.

OPPFORDRING: Kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim oppfordrer alle til å fortsette med god hygiene og avstand.

– Det er lite trafikk og det er veldig få som tar koronatest, og nå er det heller ikke et krav å gjøre det. Derfor er det veldig naturlig å ta ned teltet. Likevel er det viktig at alle fortsetter med god hånd- og hostehygiene og holder seg hjemme ved sykdom, det hjelper mot alle luftveissykdommer, sier hun.

Schjervheim forteller også at selv om teltet nå tas ned, betyr det ikke at det ikke kan komme opp igjen.

– Vi forventer ingen stor smittebølge nå i sommer, men man vet aldri, og det kan komme til høsten. Vi har en beredskapsplan for om det skulle skje, og er klare til å sette opp teltet igjen ved behov.

Regner med å bruke et par dager

Teltutleier O.B. Wiik har ansvaret for å ta ned teltet, og Simen Killerud, Raymond Øverli og Morten Gregersen er på plass onsdag morgen. De antar at det vil ta et par dager å ta ned teltet.

– Jeg regner med at vi kommer til å bruke morgendagen også, sier Killerud.

Torsdag kommer flere og hjelper til, og i løpet av dagen kommer det en kranbilsjåfør for å bistå.