KLARE FOR VARME: Ingvill Lindisdatter og barna Tiril Ingvilldatter Bekkedal og Balder Ingvillsønn Bekkedal gleder seg til de kan ta frem badetøyet. Foto: Trond Rasmussen

Småbarnsmamma Ingvill (36): – Nå skal vi bade!

Sommervarmen er på vei til Nes. Det er Tiril (3), Balder (1) og mamma Ingvill (36) glade for. - Vi elsker å bade, sier trekløveret.

Hvis du synes helgeværet er til å grine av - hold ut. For meteorologisk institutt har gode nyheter når Raumnes slår på tråden og ber om en prognose for Nes i neste uke.

– Nå i helga blir det litt småruskete, med overskyet vær og muligheter for noe nedbør. Men fra mandag kommer det et høytrykk inn fra England inn over den sørlige delen av landet som gir stabilt vær, med mye sol, lite vind og gode temperaturer, er gladmeldingen fra vakthavende meteorolog, Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt.

Foto: Trond Rasmussen

Snuser på 20-tallet

Temperaturen vil krype oppover gradestokken og snuse på 20-tallet.

– Det ser ut til at vi nærmer oss det vi i Norge regner som sommerdager, nemlig temperaturer på 20 grader og oppover. Det er ikke sikkert vi kommer helt dit, men særlig tirsdag ser bra ut.

Meteorologen tror finværet vil holde seg frem mot neste helg.

– Det jeg ser av lavtrykksaktivitet kommer inn over Atlanterhavet og legger seg i Norskehavet. Det treffer ikke de sørlige delene av landet, som oppfordrer nesbuene til å komme seg ut å nyte sola.

Foto: Trond Rasmussen

Masse is

Det har Ingvill Lindisdatter og barna Tiril Ingvilldatter Bekkedal og Balder Ingvillsønn Bekkedal planer om. Når Raumnes foprteller dem den gode værnyheten, bryter de ut i full jubel.

– Så herlig! Det er jo helt fantastisk. Da skal jeg lete frem alle kjolene. Vi elsker fint vær, sier mamma Ingvill.

Hun forteller at familien tar på seg badeklær så ofte som mulig.

– Vi elsker å bade. Favorittstedet er Daskerud ved Funnefoss. Der er det fint å bade.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg skal bade hvis det blir fint vær. Og så skal jeg spise is. Rosa is. Jeg er glad i is - og sjokolade, sier Tiril og smiler stort.

Turer i nærmiljøet

– Blir det tid for en travel småbarnsmor til å slappe litt av i solsteken?

– Nei! Her er det ikke tid til å slappe av. Det går i ett. Men vi koser oss. Blir det fint vær skal vi leke masse, sier Ingvill, som når hun ikke løfter på barna, løfter vekter. I går tok hun 150 kilo i markløft.

I sommer har familien planer om å bruke nærmiljøet mye.

– Det er vi flinke til. Det blir en del campingturer, og så skal Tiril og pappaen på laksefiske. Han prøver å rekruttere henne til hobbyen, gliser Ingvill.

– Vi er klare for sommer!