Foto: NTB Scanpix

Nå kan nesbuer få NAV-penger på forskudd

Er du permittert og venter på dagpengene fra NAV? Nå kan du søke om å få dem på forskudd.

Arbeidsledigheten i Nes øker dramatisk i kjølvannet av korona-krisa. Så sent som 10. mars var det registrert 283 helt ledige i Nes. To uker senere har tallet steget til 1254.

Les også
Full krise i NAV: Even (43) kan bli kastet på sosialhjelp

Torsdag kunne Raumnes avsløre at NAV-systemet rett og slett ikke er rustet for å ta unna den enorme pågangen av dagpengesøknader. Mange nesbuer stod derfor i fare for å havne på sosialhjelp.

60 prosent lønn

En kriseløsning fra myndighetene åpner nå for at NAV skal kunne forskuttere deler av dagpengegrunnlaget.

Les også
Kriseløsning kan sikre Even (43) NAV-penger

– Søker du dagpenger og nødvendig dokumentasjon er vedlagt, skal NAV innen kort tid kunne utbetale deg 60 prosent av lønnen i form av dagpenger, sier NAV-leder Merete Von der Fehr til Raumnes.

Even Skillebekk Kristiansen fra Tomteråsen er permittert, og er glad for at det nå er mulig å søke dagpenger på forskudd.

– Det verste med dette er jo usikkerheten rundt når utbetalingen kommer, og hva som skjer hvis man må søke sosialhjelp, sa han til Raumnes lørdag kveld.

VENTER PÅ NAV-PENGER: Even Skillebekk Kristiansen fra Tomteråsen er permittert. Foto: Privat

Mange har søkt

Mandag denne uken ble det åpnet for å søke om forskuttering. Så langt har NAV fått inn nesten 12.000 nye dagpengesøknader. 10.000 av disse gjelder dagpenger ved permittering, melder NTB.

Les også
Fra tidenes beste til full stopp

Forskuddet vil være litt lavere enn det NAV antar vil bli utbetalt i dagpenger, og forskutteres for én måned.