R&Å BASKET KVINNER: Denne gjengen gleder seg til å spille basketball. Bak f.v.: Ava Hunstad, Sanne Kopperud, Pia Nordby, Martin Sørlie Haugen, Sivert Røseid og Aminda Luna Aase. Foran f.v.: Silje Lunde, Maia Sofie Æsøy og Thia Messunstad Sand.

Nå er R&Å Basket Kvinner et faktum: – Vi går for norgesmesterskap

For første gang er det nå etablert et kvinnelag i basketball i regi av R&Å.

I 2019 tok Pia Nordby kontakt med R&Å Basket og Sivert Røseid. Hun hadde et ønske om å få til et basketballag for kvinner i Nes. På dette tidspunktet var det ikke mye interesse, men i årene etter har interessen økt. Det var da Aminda Luna Aase fortalte sitt nyttårsforsett i Raumnes at de for alvor ville satse.

– Bare å gønne på

– Etter at Aminda hadde sagt i Raumnes at hun ønsket et kvinnelag i basket, tenkte vi at det bare var å gønne på. Flere og flere har meldt interesse, og nå er vi 16 stykker på laget, forteller Røseid, som er styremedlem og primus motor i R&Å Basket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så vi går for norgesmesterskap, ler han.

INITIATIVTAKERNE: Pia Nordby (t.v.) tok først kontakt i 2019. Da Aminda Luna Aase uttrykte ønske om kvinnelag i desember 2022, tok R&Å sjansen.

– Tidenes julegave

Aldri før har R&Å hatt et basketball-tilbud til kvinner. Aase har lenge hatt et ønske om å spille basketball, men det har aldri vært et tilbud for kvinner mens hun har bodd her. Da hun hørte prat om basketball under idrettsgallaen i desember, vokste interessen, og hun tok sjansen til å spre ordet i avisa. Sivert tok kontakt med Aase etter artikkelen, på selveste julaften.

– Det var tidenes julegave, og det er helt sykt at så mange har blitt med. Jeg gleder meg veldig, sier Aase.

Fra og med førstkommende mandag vil det foreløpig være treninger én gang i uka, i Neskollenhallen. Det vil være Nordby som tar hovedansvaret for treningen, og vil være spillende trener. Styremedlemmene Røseid og Martin Sørlie Haugen vil også stikke innom og være med på treninger.

Lavterskeltilbud

Nordby fastslår at tilbudet er gratis, og veldig lavterskel.

– Uansett hvilket nivå du er på, kan du være med. Ingen her har erfaring, så det er veldig lav terskel for å være med, sier hun.

– Det vil være egentlig mest sosialt, og å kunne ha det gøy sammen mens man er i fysisk aktivitet.

SOSIALT OG GØY: På laget skal det være sosialt og gøy mens man er i aktivitet. Gjengen er allerede før første trening veldig engasjerte.

Per nå består laget av kvinner mellom 18 og 30 år, men Røseid forteller at alle over 16 år kan delta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva kan de som har lyst til å være med forvente seg hvis de blir med?

– Variert baskettrening og moro, først og fremst. Også vil det også komme både en landslagstrener og en landslagsspiller for å trene med dem et par ganger, smiler Røseid.