Kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim. Foto: Guro Skjelderup

Endring i korona-reglene i Nes

Dette gjelder fra fredag morgen i Nes kommune.

Den lokale forskriften til Nes kommune går ut ved midnatt. Fra og med da er det de nasjonale tiltak, råd og regler som gjelder i kommunen vår.

Det bekrefter kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim overfor Raumnes.

Her er de nasjonale reglene.

– Selv om vi åpner opp, må vi være forsiktige. Koronapandemien er ikke over, det muterte viruset smitter lettere og det kan raskt oppstå nye utbrudd. Da må vi reagere raskt, sier Schjervheim.

Les også
Smitte ved Vormsund ungdomsskole

– Har virket

Ordfører Grete Sjøli er lettet over at pilene peker rett veg.

– Vi har over en lengre periode levd med strenge smitteverntiltak. Det har ikke vært lett for noen av oss, men det har virket. Vi har sammen klart å begrense smittespredningen og det er veldig gledelig at vi nå kan gå over til nasjonale tiltak, råd og regler og følge gjenåpningen av Norge. Jeg vil rette en stor takk til alle innbyggerne, sier Sjøli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Koronatall og vaksinestatus: – Det er fortsatt mange ledige timer

Smitte i familier

Kommuneoverlegen sier hun og teamet rundt henne har god kontroll på smittesituasjonen.

– Smitten vi nå har i kommunen er stort sett smitte mellom familiemedlemmer og nærkontakter. Det gjør at vi har god oversikt. Men det viser at det fortsatt er viktig å følge smittevernrådene om å holde seg hjemme og teste seg om en har symptomer, holde avstand til andre, ha god håndhygiene og holde antall nærkontakter nede, formaner Schjervheim.

Les også
– Hele laget kan gå på pub, men kan ikke spille fotball