Motorsykkelklubben Gremium har nå etablert seg som et eget trossamfunn. Medlemmene bekjenner seg til troen på det hellige tallet sju. Begge
Motorsykkelklubben Gremium har nå etablert seg som et eget trossamfunn. Medlemmene bekjenner seg til troen på det hellige tallet sju. Begge Foto: Thomas Frigård

Motorsykkelklubben Gremium har etablert trossamfunn. De tilber det hellige tallet sju

Motorsykkelklubben Gremium på Haga har blitt betegnet som en kriminell énprosentklubb. Nå har klubben registrert seg som et eget trossamfunn under navnet "Gremium Misjons Center Oslo".

Haga

- Vi tror på den hellige kraften i tallet sju, sier talsperson for trossamfunnet Gremium Misjons Center, Johan Amundsen.

Holde møter

Trossamfunnet Gremium har registrert seg i Brønnøysundregistrene, og foreningen skal holde møter og arrangementer, og rekruttere medlemmer til foreningen og trossamfunnet Gremium.

Kontakt med andre

Nes kommune har gitt huseier pålegg om opphør av dagens bruk av bygget og det er fattet vedtak om tvangsmulkt som eieren må betale. Politiet har betegnet Gremium på Haga som en kriminell motorsykkelklubb, og klubben har blitt erklært uønsket i bygda. I slutten av mai ble imidlertid foreningen Gremium Misjons Center Oslo etablert med base i det gamle misjonshuset på Elvhaug. Foreningen er definert som en tros- og livsstilsorganisasjon. Foruten å holde møter og rekruttere medlemmer til trossamfunnet skal foreningen også misjonere sitt budskap.

- Holde kontakt med tilsvarende foreninger i Norge og utland, og reiser, står det under virksomhetens art og bransje.

Lensmann Bernt-Ingar Jahren mener fortsatt at Gremium er en kriminell motorsykkelklubb.
Lensmann Bernt-Ingar Jahren mener fortsatt at Gremium er en kriminell motorsykkelklubb.

Det hellige tallet 7

- Hva slags tro er det dere bekjenner dere av?

- Vi bekjenner oss av troen på Gremium og det hellige tallet sju, sier Amundsen.

En samlende kraft

- Betyr det at Gremium er en slags gudeskikkelse?

- Gremium er ikke en gudeskikkelse, det er en forsamling. Vi tror på den hellige kraften rundt tallet sju, og vi mener at dette er en samlende kraft av mange mennesker, sier Amundsen.

Må tas seriøst

I bibelen blir tallet sju definert som hellig, mye på grunn av at dette tallet er hellig for jødene. Tallet sju er dermed tett forbundet med både kristendommen og jødedommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Forventer dere at folk skal ta dette trossamfunnet seriøst?

- Ja, det synes jeg de skal gjøre, sier Amundsen.

Vil omfattes av reglene

Foreningen viser til at kommunen forsøker å få deres bruk av bygget til å opphøre, men ved å etablere et trossamfunn mener Gremium at kommunen har mistet sine argumenter for å fjerne dem.

- Kommunen har forsøkt å nekte oss å være der som MC-klubb. Men de kan ikke nekte oss å være der som troende forsamling, sier Amundsen.

-Er dette et forsøk på å omgå de reglene Nes kommune benytter seg av for å få dere vekk?

- Nei, tvert imot. Det er for å komme inn under det regelverket kommunen benytter. Nå er vi registrert som trossamfunn, og bruken av eiendommen vil dermed videreføres i tråd med hva den var som misjonshus. Vi skal holde åpne dager og folk er hjertelig velkomne til å stikke innom for å se jhvordan vi har det, sier Amundsen.

- Politiet tar feil

- Politiet definerer dere som en kriminell énprosent motorsykkelklubb?

- Politiet tar feil, men det er fint for dem å ha en strategi for å få mer penger til lensmannskontoret. Det er bare å sjekke rullebladene våre så ser man hvor kriminelle vi er, og vi har ikke gjort noe galt der oppe. Når skal denne stigmatiseringen av folk som kjører motorsykkel opphøre?, sier Amundsen.

- Endrer ingenting

Lensmannskontoret har registrert at Gremium nå har registrert seg som et trossamfunn, men dette endrer ikke politiets oppfatning av hva slags forening dette er.

- At de nå definerer seg som trossamfunn endrer ikke min oppfattelse av denne klubben. For oss er dette fortsatt en énprosentklubb som vi knytter opp mot kriminalitet, sier lensmann Bernt-Ingar Jahren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- De viser til at de ikke har gjort noe galt?

- Vi har ikke funnet noe kriminelt der oppe, men klubben knyttes til kriminalitet, og da er det vår jobb å avdekke, forebygge og følge opp dette, sier Jahren.