Illustrasjonsfoto. Foto: Erlend Aas / NTB

Mistet lappen fredag morgen

En bilist fra Kløfta må belage seg på å kjøre kollektivt i tiden som kommer.

Under en fartskontroll på Vestsidavegen fredag morgen ble hastigheten hun kjørte i målt til 74 km/t i 60-sonen. Det i seg selv utgjør ikke at førerkortet ryker, men kvinnen hadde seks prikker på førerkortet fra tidligere.

Prikker i førerkortet

Hvis du får åtte prikker i løpet av tre år, mister du retten til å føre motorvogn for seks måneder.Hvordan kan jeg finne ut hvor mange prikker jeg har?Vil du vite hvor mange prikker du har i førerkortet, må du møte opp på en politistasjon. Du må ta med gyldig legitimasjon.Hva kan jeg få prikker for?Du får prikker for overtredelse av:

◾ brudd på fartsgrensen◾ kjøring mot rødt lys◾ ulovlig forbikjøring◾ brudd på vikeplikten◾ kjøring med motorvogn i sperreområde◾ kjøring med for liten avstand til forankjørende◾ kjøring med trimmet motorsykkel eller moped◾ unnlatt sikring av passasjerer under 15 år

Kilde: politiet.no

– Hun fikk ytterligere tre i denne kontrollen, så da kom hun over den magiske grensen på åtte prikker, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Les også
Lønnsom laserkontroll i Skogbygda

Kontrollen ble gjennomført ikke langt fra Brårud. Foseid legger til at kvinnen, som er i 40-åra fra Kløfta, ble avhørt på stedet.

– Hun samtykket i førerkortbeslag, erkjente forholdet og var villig til å vedta forelegg, sier han.

Les også
Prøvde å stikke av fra UP