Korsdalen barnehage på Auli. Foto: Øyvind Hofsrud

Mistanke om engelsk variant av koronaviruset i barnehage

Ved Korsdalen barnehage avdeling Auli er en person satt i isolasjon, etter mistanke om at vedkommende er smittet av den engelske varianten av koronaen.

«Vedkommende er satt i isolasjon. Smittesporing har avdekket at 28 barn og 6 voksne er satt i karantene. Alle som skal i karantene har fått beskjed og de skal alle testes i morgen, onsdag 24. februar», opplyser Nes kommune.

Les også
Her plasserer Nes seg på «korona-tabellen»

«I tillegg er det påvist koronasmitte ved en av de andre avdelingene i samme barnehage. Disse tilfellene har ingen sammenheng og det er foreløpig ikke der mistanke om engelsk variant».

«Vedkommende som er smittet er ikke bosatt i Nes og vil således ikke bli tatt med i vår statistikk. I denne avdelingen har smittesporing påvist at 8 barn og 3 ansatte settes i karantene», opplyser kommunen.

Les også
– Ingen flere positive prøver på mutert virus

– Nye tiltak kan bli nødvendig

Kommunen skriver videre på egne sider at den engelske virusvarianten gir samme symptomer og sykdomsbilde som det vanlige koronaviruset.

«Varianten er ikke farligere men mer smittsom og kan derfor spre seg mer. Derfor kan det bli nødvendig med flere tiltak i kommunen».

Les også
Person smittet: Mutert virus oppdaget i Nes

Smittesituasjonen i Nes

I dag tirsdag har fire innbyggere fått påvist koronasmitte. Det betyr at det nå er totalt 299 personer i Nes som har fått påvist koronasmitte. Av disse er 282 personer ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.