BLIR BRA: Dette blir bra, sier boleder Chris Aanvik (t.v.) og sykepleier Bjørn Bjønness (midten), Mogreina bofellesskap til Arild Tyrihjell i Microgym. Snart er denne modulen på plass hos bofellesskapet som dermed får sitt første treningssenter. Foto: Jan Erik Hæhre

Microgym: - En super løsning for vårt bofellesskap

Mogreina Bofellesskap blir den første kunden til Microgym. Før jul skal et fullverdig treningssenter være på plass hos bofellesskapet.

– Dette er en super løsning for oss, sier sykepleier Bjørn Bjønnes, som sammen med boleder Chris Aanvik dro til Arild Tyrihjell hos Microgym for å sjekke status på treningssenteret de investerer i.

– Med et slikt senter vil det være lettere å få beboerne med. Det blir et sted der det ikke er så mange ukjente til stede, sier Aanvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vil avvise klagene

– De to modulene her har faktisk vært klubbhus på Nadderud stadion, forteller Tyrihjell, og inviterer inn i de to brakkene som er i ferd med å omformes til et lite treningssenter, altså et mikrogym.

Tilrettelagt omsorg

Mogreina bofellesskap eret tilrettelagt bofellesskap noen minutter utenfor Jessheim. Bofellesskapene består av to eneboliger med totalt fire boenheter.

TRENING: Bilde fra Microgyms treningssenter på Opaker. Foto: Arild Tyrihjell

– Vi tilrettelegger for trygge botilbud som vektlegger økt selvstendighet og livskvalitet hos våre beboere. Vi mener at veien tilbake til et mer stabilt liv, bedre helse og rusmestring starter med et trygt sted å bo. Vår visjon er at det hjemmet skal være så vanlig som mulig, som et tydelig alternativ til hospitset eller det rusmiljøet som personen eventuelt vil bort fra, skriver bofellesskapet på sin nettside.

Aanvik forteller at de bruker et større treningssenter på Jessheim for de som vil trene, men det er ikke alle som føler seg komfortable på et slikt senter.

Tipset om Microgym

– En kollega kjørte forbi Microgym på Opaker, og vi har også sett litt om selskapet på Innovasjon Gardermoen, forteller Aanvik. De tok kontakt, fant konseptet spennende og ser at et eget, lite treningssenter vil være et godt tilbud til beboerne i bofellesskapet.

Microgym

• Microgym er et komplett treningssenter som fraktes til deg. Senteret er basert på modulære bygg som enkelt kan utplasseres på deres eiendom.

• Microgym leveres med profesjonelt utstyr fra Casall Pro.

• Microgym leveres i ulike størrelser og utførelser som kan tilpasses deres ønsker og behov.

• I hovedsak kan Microgym levere en basic (enkel modul) eller dobbel (dobbel modul), men har også en premium løsning (større moduler/tilpasninger).

Kilde: microgym.no

– Med et slikt treningsrom kan vi tilby litt aktivitet, sier han.

– Det er artig at dere er de første som prøver dette. Jeg legger mye jobb i denne modulen, den er viktig, sier Tyrihjell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er halvannet år siden vi første gang skrev om Microgym og Tyrihjell, som hadde med seg en kollega på prosjektet.

På fritiden

Det har tatt tid å få på plass alt, men i januar i år var den første gymkonteineren på plass på FUVOs anlegg på Opaker. Dette var en prøvemodell, og det ble raskt klart at Microgym måtte øke fra en til to brakker i modulen for å få en litt romsligere løsning.

Siden den gang har Tyrihjells kompanjong trukket seg ut, men Tyrihjell driver videre alene. Microgym og klargjøring av moduler gjør han på fritiden, på dagtid er han lærer.

PÅ PLASS: Her heises de to modulene på plass hos Tyrihjell, og da kan arbeidet med å klargjøre modulene starte. Foto: Arild Tyrihjell

– I løpet av 2022 har jeg regnet på fire pristilbud, dette er det første tilslaget, sier han. En av forespørslene kom fra Lofoten, og fraktkostnadene stanset enn så lenge prosjektet.

Visningsmodell

Nå skal han imidlertid levere sin første modul som er solgt, og han har sikret seg retten til å bruke modulen som en visningsmodell også med tanke på framtidige kunder.

Les også
Nå gir bøndene på Bodding opp

– Det er bare å ta kundene med til oss, lover Aanvik og Bjønnes.

De gleder seg til å få det lille treningssenteret på plass.

– Med egne treningslokaler har vi muligheten til å samarbeide tettere med andre, som Idretten skaper sjanser. Vi håper senteret vil gi oss gode ringvirkninger, sier Aanvik, som legger til at de har vært med i prosessen og påvirket innholdet i senteret de nå skal kjøpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det riktige utstyret

– Det er bra at kundene kan være med og velge det riktige utstyret for dem, sier Tyrihjell. Han peker på at det gir et godt eierskap til anlegget også.

– Jeg har i utgangspunktet en standardpakke, men vi kan bli enige om endringer, sier han.

ARBEID: Arild Tyrihjell gjør unna jobben med modulene før treningsapparatene kan monteres. Foto: Arild Tyrihjell

Når modulene er ferdig, blir de fraktet til plassen der de skal stå. Der blir treningsutstyret montert.

– For oss er det også en verdi i å se ting blir bygget, sier Aanvik og tenker på beboerne.

Jungeltelegrafen

Tyrihjell håper også at jungeltelegrafen virker, og at ryktene om Microgym kan spre seg til andre bofellesskap.

– Jeg håper også vi kan være med og spre dette videre, sier Bjønnes, og tenker da til tilsvarende virksomheter som har et slikt behov.

Les også
Felleskjøpet Årnes er en av de utvalgte: – Kundene må skynde seg

– Har det gått litt tregere enn du hadde tenkt deg?

– Nei, egentlig har det gått i passe tempo. Jeg skulle selvsagt ønsket flere treningsmoduler i drift, men når skulle jeg fått gjort de i stand, sier Tyrihjell, som håper den første modulen som leveres snart kan bli et springbrett videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er eksamen

Tyrihjell sier tiden er brukt til å lære, blant annet av modulen på Opaker som Microgym drifter for egen regi som et prøveprosjekt. Trafikken i treningsmodulen har ikke vært veldig stor, men Tyrihjell mener den har vært passe.

VINDUER: I denne modulen blir det store vinduer. Dette kan tilpasses. Foto: Arild Tyrihjell

– Det er lett å bli utålmodig. Men det har gått mye tid til å drifte modulen på Opaker, og jeg har lært mye om hvordan ting ikke skal gjøres, sier han. Nå skal Microgym se på muligheten for et franchise-opplegg.

– Målet om at det skal bli en kjede står ved lag. Modulen jeg skal levere til Mogreina bofellesskap blir på en måte eksamen, avslutter skolelæreren.