annonse

Metalheads Against Bullying fikk gavekort til anti mobbe-arbeid

Overrakte prisen
Overrakte prisen: Wenche og Leif Munkelien i Metalheads Against Bullying kunne onsdag motta Oskar og Ofelia-prisen på fem tusen kroner av Bjarke Juhl, senterleder Amfi Eurosenteret. Butikksjefene bak fra venstre Brita Bergskaug (Kanel), Mariann Sjøli (Lindex), Toril Dalsvåg (Dressmann), Anne-Gøril Andersen (Floriss), Veronica Jacobsen (Princess), Cecilie Hansson (Nille) og Anne-Marit Fallet (Zavanna) deltok på utdelingen. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)
Egen buss
Egen buss: Her er Leif Munkelien (t.h.) avbildet foran bussen til Metalheads Against Bullying i mars 2017, sammen med Tom Skabelund-Johansen i Charity bikers. (Foto: )
Fakta om MAB

Amfi Eurosenteret ba publikum stemme på hvem som skulle få årets Oskar og Ofelia-pris. Metalheads Against Bullying stakk av med klart flertall.

Tommy Simon Norum

– Vi snakker om å bruke gavekortet på julegaver til familier som ikke har penger til å kjøpe gaver til barna sine. Poenget er ikke at gavene trenger å være så dyre, sier Wenche Munkelien, som sammen ektemannen Leif driver anti mobbe-organisasjonen Metalheas Against Bullying (MAB), som betyr metallhoder mot mobbing, direkte oversatt.

Amfi Eurosenteret oppfordret publikum til å stemme på hvilket lag eller forening som skulle få årets Oskar og Ofelia-pris. Etter tre runder endte MAB opp med desidert flest stemmer.

– Det er første gang at vi har delt ut prisen, og det er viktig at det ble et lokalt lag eller en lokal forening, sier Bjarke Juhl, senterleder Amfi Eurosenteret.

«Vi snakker om å bruke gavekortet på julegaver til familier som ikke har penger til å kjøpe gaver til barna sine. »

Gripende presentasjon

Onsdag kom Wenche og Leif til Eurosenteret for å motta prisen som er et gavekort på fem tusen kroner, samtidig som de presenterte hva MAB jobber med. Historiene de hadde å fortelle var sterke, og både senterleder og butikksjefene fikk høre sterke historier om mobbing, angst og selvskading.

– Ei jente ringte meg etter å ha vært på klassetur. Hun hadde kuttet seg i armen og tømt på avløpsrens, slik at armen nesten var helt ødelagt, fortalte Wenche.

Egen buss
Egen buss: Her er Leif Munkelien (t.h.) avbildet foran bussen til Metalheads Against Bullying i mars 2017, sammen med Tom Skabelund-Johansen i Charity bikers. Foto:

MAB har fokus på å bearbeide selvskading som har en lavalder på ti-tolv år, i tillegg til å hjelpe mennesker som sliter eller har slitt med mobbing. Leif fortalte også at Judas Priest-vokalist Rob Halvford har brukt MAB T-skjorte på scenen, i tillegg til at flere store artister i metallmiljøet støtter organisasjonen.

«I bussen har vi alltid kaffe, sofa og noe å drikke, slik at folk kan komme og sette seg ned og slappe av.»

30 arrangementer

– Siden mai har jeg vært hjemme to helger, fortalte Leif, som med egen buss dekorert med MAB-logo drar rundt på forskjellige musikkfestivaler.

– I bussen har vi alltid kaffe, sofa og noe å drikke, slik at folk kan komme og sette seg ned og slappe av. Vi knytter mange nye kontakter på den måten, forteller Leif.

Inntektene til MAB kommer hovedsakelig fra salg av klær og MAB-effekter, i tillegg til at de sper på med egne midler. De har et åpent regnskap og forteller at de nå har 40 000 kroner på konto.

– Sjekken på fem tusen er gode penger, avslutter Leif.

tommy@raumnes.no

annonse