DELE-TAXI: Jo Inge Buskenes og MDG vil få tilbake matebusser samt involvere taxinæringen i kollektivtilbudet.

MDG vil ha dele-taxier

MDGs listetopp i Nes ønsker å involvere taxinæringen i kollektivtilbudet i Nes. De vil ha et prøveprosjekt med dele-taxier.

– MDG ønsker å ta i bruk taxinæringen, som allerede har bilene sine på veien og som gjerne sliter i nedgangstider, sier Jo Inge Buskenes, MDGs listetopp i Nes.

Les også
Aanerud har åpnet den nye kafeen: – Dette har vi ventet lenge på

Et bedret kollektivtilbud står svært sentralt i MDGs politikk, og blir sentralt for partiet i årets valgkamp. Partiet erkjenner imidlertid at det byr på utfordringer i en del områder der befolkningen bor spredt. Områder i Nes er eksempler på dette, og Buskenes og Nes MDG mener to grep kan bidra til å styrke kollektivtilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke-eksisterende

– Kollektivtilbudet i kommunen er nærmest ikke-eksisterende. Andre steder er det pris som er barrierer for å velge det grønne alternativet, her i kommunen er barrieren at det i det hele tatt må finnes, sier Buskenes.

Les også
Runni-avtalen ble endelig vedtatt: Derfor stemte MDG-Jo Inge mot

Han mener det blir viktig å videreføre elbilfordelene. Samtidig må en grønn transportpolitikk i Nes innebære å øke tilbudet av fellesløsninger for reiser.

– For det første må vi selvsagt jobbe sammen med Ruter om å prioritere penger til å få tilbake matebussene. De gjorde at kollektiv ble et reelt alternativ for flere, sier Buskenes.

Et prøveprosjekt

Han peker på at MDG har midlene med sin politikk, og partiet vil gå i dialog for å være sikker på å få det til.

– Det fortjener innbyggerne i Nes, sier han.

Les også
Ny liste i Nes: – Vi har en fin plan for Norge AS

I tillegg vil Buskenes og MDG involvere taxinæringen i kollektivtilbudet.

– Vi ønsker å sette i gang et prøveprosjekt med deletaxier, der man kan plukke opp flere langs veien og få en lavere regning. Det bør ikke være vanskelig med dagens teknologi, sier Buskenes.

Mer attraktivt

Han peker videre på at dersom kollektivtilbudet skal bli en fullgodt alternativ til bilen, må transporten gå opp når man trenger den, være pålitelig, gå frem til døra - når den trengs. Buskenes henviser også til Viken MDGs program for inneværende periode der de har lovt å jobbe for delingstaxier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Akershus Energi: – 2022 ble et spesielt år

En taxi som kan plukke opp flere personer på samme tur, bidrar til billigere turer samt innsparing i klimagassutslipp, påpeker Viken MDG i sitt program.