FIKK STIPEND: Marius Lien mottok fredag Norsk Bluesunions første Ung Artist Stipend. Her med daglig leder i Norsk Bluesunion, Bitten Svendsen.

Marius fikk det første Ung Artist Stipendet: – Med på å gjøre en Nashville-innspilling mulig

Bluesartist Marius Lien fra Vormsund mottok et stipend på 25 000 kroner fra Norsk Bluesunion – og det som tidenes første.

Norsk Bluesunion skriver i en pressemelding at de over to tiår har satset på rekruttering av unge utøvere. Dette har de blant annet gjort med Union Blues Cup. I år prøver de nye nytt, med mål om å motivere og anerkjenne de unge, fremadstormende utøverne som velger å fordype seg i blues og bluesrelatert musikk.

– For første gang deler vi ut Norsk Bluesunions Ung Artist Stipend – og på sikt er dette et av flere tiltak vi vil iverksette for å bidra til et framoverlent og framtidsrettet bluesmiljø, skriver de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

25 000 kroner til en fremadstormende artist fra Nes

Vormsund-gutten Marius Lien (22) ble årets stipendmottaker, og får dermed 25 000 kroner. Han ble overrakt stipendet under Notodden Bluesfestival, hvor han dessuten lanserte sitt aller første album.

Bluesunionen beskriver Lien som en fremadstormende artist, som i flere år har utmerket seg som en uvanlig god gitarist, sanger og låtskriver.

Les også
Marius Lien etter USA-besøket: – Folk var helt ville

– Han gjorde seg tidlig sterkt bemerket i det norske bluesmiljøet og anses av mange, tross sin unge alder, som en del av eliten av norske bluesmusikere. Han har blitt belønnet med utmerkelser og er også utvalgt som Norges representant ved International Blues Challenge i Memphis i 2021, heter det i pressemeldingen.

Bluesunionen beskriver Lien videre som uredd og tøff i møte med musikk, konserter og scene, og han hylles for sin unike stil, hvor han blander ulike sjangere. Blues, Americana og vestafrikansk musikk blandes gjerne, og Bluesunionen hevder at dette gjør Lien til en artist for framtiden.

– Lien har i tillegg rykte på seg å gi alt på enhver konsert og overrasker de fleste med sin unike og kraftige vokal, sitt eminente bluesgitarspill og sine allsidige låter, skriver de.

Lien sier til Raumnes at han setter stor pris på stipendet, og at han synes det er hyggelig at Norsk Bluesunion har troa på det han gjør:

– Pengene går rett inn i plateinnspillingsbudsjettet, og er med på å gjøre en Nashville-innspilling mulig. Mer spillejobber, innspilling og veiledning er også en del av stipendet, og det kommer veldig godt med!

– En eminent musiker

I juryens begrunnelse står det blant annet følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Fra Vormsund til Nashville

«Marius han er en eminent musiker, låtskriver og artist med et eget uttrykk, og ikke minst en flott representant for ung blues. Marius framstår som en ambisiøs artist som kan nå langt. Marius er den som svarer best ut ifra en helhetsvurdering av kriteriene, og som juryen vurderer at vil kunne dra god nytte av stipendet.»

Overrekkelsen fant sted under Notodden Bluesfestival fredag, rett etter at Lien lanserte debutalbumet sitt, kalt «The Woodland Songbook Part 1».