LEDIGE TIMER: Kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen forteller at det er mange ledige timer til dem som ønsker å vaksinere seg kommende uke. Foto: Guro Skjelderup

Mange ledige vaksinetimer

Nes kommune melder på sine hjemmesider fredag kveld at det er mange ledige vaksinetimer kommende uke.

Omlag 1000 nesbuer har bestilt time for vaksinering kommende uke, allikevel er det flere ledige timer.

– Du kan få time allerede tirsdag og torsdag neste uke. I tillegg har vi drop in, opplyser kommunikasjonssjef i Nes kommune, Elin Brede Kristiansen.

Les også
Derfor vil ikke Aleksander vaksinere seg: – Det blir intenst til tider

Årsaken til at det er mange ledige timer skyldes først og fremst at mange er syke nå og/eller sitter i karantene og derfor må utsette sine vaksinetimer.

Drop in

– I tillegg er det kanskje ikke alle som har fått med seg at det nå er mulig for alle over 18 år å få oppfriskningsdosen, forteller Kristiansen.

For oppfriskningsdosen kreves det at du bestiller time. Unntaket er 26. januar og 5. februar hvor det er tilbud om drop in også for dem som skal ha tredje dose.

For dem som ønsker første eller andre dose eller er gravide er det tilbud om drop in alle vaksinedager. Kristiansen minner om at det må gå tre til fire uker mellom første og andre dose og 20 uker mellom andre og oppfriskningsdosen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Mot ny smitterekord

Vaksinestatus

I følge tall fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK har 18.425 innbyggere har fått første dose (92,6%), 16.981 har fått to doser (89,6%) og 9883 har fått oppfriskningsdose (42,2%).

Statistikken medregner ikke alle som har vært koronasyke og av den grunn ikke har tatt en eller flere av dosene.