BER ULYKKESFUGLENE OM Å RINGE POLITIET: Politikontakt og -overbetjent Gunnar Foseid stusser over at mange bilførere i Nes skal ha unnlatt å kontakte politiet etter å ha kjørt ut de siste dagene. Foto: Guro Skjelderup

Politiet reagerer etter mange utforkjøringer

Politikontakt Gunnar Foseid stusser over at mange utforkjøringer i Nes de siste dagene ikke har havnet i politiets logg.

Det har vært utfordrende kjøreforhold flere steder og det skal ha skjedd en rekke utforkjøringer.

– Man bør melde fra uansett. Det er mange grunner til at det er greit å ringe og varsle om utforkjøringer selv om det ikke dreier seg om personskade, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Politiet rykket ut til skolen etter at elever slo kniv-alarm

I perioden onsdag - fredag loggførte ikke politiet noen henvendelser fra bilførere som meldte om personbiler i renna i Nes. I sosiale medier skrives det imidlertid om flere utforkjøringer. Blant annet skal så mange som fire biler ha «ligget strødd langs vegen» mellom Årnes og Bodding i løpet av onsdag formiddag. Onsdag skal også en bil ha havnet et godt stykke ned i vegrenna ved Nes videregående skole.

– Ikke minst er det greit opp mot forsikringsselskapet å melde fra til politiet. Dette er ett av punktene man blir spurt om hvis man har vært involvert i et trafikkuhell og ønsker å få dekket noe på forsikringen, sier Foseid.

Han nevner også at det er fornuftig å kontakte politiet på grunn av risikoen for at man kan ha påført skade på andres ting eller annen persons eiendom.

Les også
Det kommunale vannet skal fortsatt kokes

Foseid minner også om regelen som sier at man skal avstå fra alkohol i seks timer etter en utforkjøring.

– Om man for eksempel skulle begynne å drikke alkohol rett etter å ha kjørt ut med bil og ikke meldt fra om utforkjøringen, kan man fort få et problem, sier han.

Vegtrafikklovens paragraf 22 sier at en fører av motorvogn ikke må nyte alkohol eller ta annet berusende eller bedøvende middel i de første seks timene etter at man er ferdig med kjøringen når man forstår at det kan bli politietterforskning på grunn av kjøringen.

Les også
Bilist la seg tett bak med fulltlysene på