USTABIL MOBILDEKNING: Torsdag er det ustabil mobildekning for mange på Årnes og Vormsund. Til sammen 216 skal være berørt av feilen, opplyser Telenor.

Fiberfeil rammet over 200: – Nå begynner vi å bli lei Telenor som leverandør

En fiberfeil førte til redusert mobildekning flere steder i Nes. Enkelte mistet dekningen helt.

Fra torsdag til fredag hadde mange i Årnes og Vormsund-området dårlig eller ingen mobildekning.

– Det viser seg at vi har en feil som fører til redusert mobildekning i Årnes og Vormsund, og det er også områder der man har mistet dekningen. Det er særlig på Bjørknes, ved Bjørnesjøen og ned mot Løkensetra. I tillegg så er det 216 bredbåndskunder i Årnes og Vormsund som er berørt av feilen, sier pressesjef Anders Krokan i Telenor torsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva skyldes feilen?

– Vi har mistanke om at det er en fiberfeil og har nå feilrettere på stedet, som forhåpentligvis fort får brakt klarhet i det. Vi venter på status fra de som er ute.

Tidligere i måneden ble flere tusen nesbuer rammet etter kabelbrudd langs Hvamsvegen. Samme sted var det fiberfeil i mai. Også da ble flere tusen nesbuer rammet.

Ved 16-tiden torsdag opplyser Krokan at det er påvist fiberbrudd i forbindelse med en graveskade, og at det jobbes med feilretting. Han kjenner ikke til nøyaktig hvor feilen er, annet enn at det skal være i «Årnes-området».

Telenor opplyser at feilrettere har skjøtt ferdig fiber og at all trafikk er oppe igjen fra 08.50 fredag.

– Av sikkerhetshensyn oppgir vi sjelden skadested, særlig for å skjerme vår infrastruktur, opplyser Kroken i en tekstmelding til Raumnes fredag.

Ifølge en Raumnes-tipser, som bor i området, skal fiberbruddet ha vært i området Hvamsvegen 5-7.

– Nå begynner vi å bli lei Telenor som leverandør. Siden rundkjøringen ble bygget har nettet falt ut hele tiden, og det begynner å bli ganske irriterende. Dette er tredje gangen vi får gratis internett fordi Telenor ikke klarer å levere, sier en nabo, som i tillegg mener det er vanskelig å få informasjon fra Telenor når det skjer noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.