MÅ LUKKE DØRENE: Daglig leder og innehaver av Åsen Café, Kåre Kristiansen. Foto: Tommy Simon Norum

Må stanse matserveringen omgående

Mangler serveringsbevilling.

Åsen Café ble etablert i 2019 av Kåre Kristiansen og daværende samboer Martha Lucia Caicedo Gomez, som eide hver sin del. Etter at samboeren sluttet fikk han nylig varsel om manglende godkjenning for servering av mat.

Kafeen har ikke ordinær serveringsbevilling og må avslutte matserveringen omgående, skriver RB.no.

– Vi har ikke stengt, vi kan ha åpent, men får ikke selge mat, sier Kåre Kristiansen til Raumnes.

Han forteller at fire nye personer nå har tatt over aksjene og at en ny person skal ta over driften og skaffe seg nødvendige tillatelser.

– Det kommer sikkert til å ordne seg, sier Kristiansen.

Avsluttes omgående

«Stadfestelse av avslag medfører at Åsen Cafe ikke har ordinær serveringsbevilling og dermed ikke har tillatelse til å lage og servere mat. Vi ber derfor om at matservering avsluttes omgående», skriver Nes kommune i et brev til kafeen, ifølge Romerikes Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Åsen Café fikk varsel om ulovlig drift

Nes kommune ble gjort oppmerksom på oppstarten av Åsen Café i 2019, og mottok like etter søknad om serveringsbevilling som manglet flere dokumenter.

Cafeen fikk avslag på søknaden og har klagd på vedtaket. Skatteetaten har også opplyst at Åsen Cafe blant annet ble ilagt et gebyr for manglende føring og oppbevaring av personalliste. Kristiansen, som nå har tatt over cafeen, mangler dokumentasjon på bestått etablererprøve.

Les også
Slipper straff etter Åsen Café-angrepet

Trukket seg ut

Innehaver Kåre Bjørge Kristiansen sier til Romerikes Blad at han nå har trukket seg ut av virksomheten.

– Alt er gjort om, og papirer er sendt til Brønnøysund. En mangeårig medarbeider ved kafeen har etablert nytt selskap og skal overta driften av kafeen, sier Kristiansen.