Patruljen oppdaget en parkert bil ved Glomma Boligpark som var begjært avskiltet. Da de skulle skru av skiltene, ble bilen startet. Det innledet en jakt gjennom Nes. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Lokal «Houdini» slapp unna igjen

Politiet skulle skru skiltene av en parkert bil. Plutselig ble motoren startet og bilen spolet av gårde.

Det hele fant sted rundt klokka ett natt til tirsdag. En politipatrulje var ute og kjørte i området Glomma Boligpark ved Nedre Hagaveg. En bil som sto parkert der vakte interesse. Patruljen fant ut at det var såkalte begjæringer på den.

– Den skulle avskiltes, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Politipatruljen noterte hva de hadde oppdaget og skulle skru av skiltene da bilen plutselig startet og dro av gårde.

– Han som satt i bilen hadde sikkert gjemt seg, og etter hvert så han sitt snitt til å stikke av, sier Foseid.

Bilen var en grønn Volvo V70.

Etterlyst lenge

– Denne mannen er en gammel kjenning av oss. Han er i 40-åra fra Nes. Vi har etterlyst ham lenge, men han unnslapp igjen, sier Foseid.

Med andre ord er det ikke første gang han kommer seg unna.

Samme mann har tidligere klart å rømme fra lensmannskontoret på Årnes.
Gunnar Foseid, politikontakt i Nes

– Samme mann klarte tidligere å rømme fra lensmannskontoret på Årnes, der vi holdt til før. Han skal ha klart å komme seg ut av et vindu i tredje etasje, der han slapp seg ned i et blomsterbed og klarte å løpe fra stedet, sier Foseid.

Politiet har lett etter ham lenge og vært nær ved å pågripe ham flere ganger.

– Han har glippet unna. Han er en av dem som har vært lenge i gamet, sier politikontakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå hadde han tydeligvis krøpet sammen inne i bilen slik at politipatruljen trodde den var tom.

– Litt pinlig

– Det er litt pinlig at man ikke lyser godt nok inn i bilen og sjekker om den er tom. Den blemma gjør man bare én gang, sier Foseid.

Patruljen lot ikke Nes' lokale svar på den sagnomsuste utbryterkongen Harry Houdini slippe unna uten å jakte på ham. Det endte med en biljakt der flere patruljer plasserte seg rundt om i distriktet. Bilen stakk av i retning Vormsund, der patruljen mistet den av syne.

Brukte politihelikopter

– En patrulje ble litt senere oppmerksom på en sølvfarget Toyota Hiace på Opaker. Den stakk av fra dem, og vi har grunn til å tro at dette har sammenheng med den første bilen, sier Foseid.

Den bilen er observert flere steder i Skogbygda før også ble borte. Det hjalp heller ikke noe at politihelikopteret ble tatt i bruk i jakta.

– De søkte rundt i området uten å finne Toyotaen. Så lette de etter Volvoen, som også var borte. Mannen er lokalkjent og har klart å stikke seg unna nok en gang, sier Foseid.