GÅR AV: Liv Gustavsen har gitt beskjed om at hun ikke tar gjenvalg som leder i Viken Frp. Hun undersstreker at det ikke er noe dramatikk knyttet til avgjørelsen. Foto: Trond Rasmussen

Liv Gustavsen går av som Frp-leder: – Det har vært tøffe tider

Etter seks år som leder, blant annet gjennom oppbyggingen av Viken, har Liv Gustavsen meldt fra at hun gir seg som leder i Viken Frp.

– Jeg har gått flere runder med meg selv, og landet til slutt på at det etter åtte år i styret, seks av dem som leder, er på tide å gi lederklubba videre, sier nesbuen.

Hun sier det ikke ligger noen kontroverser eller stridigheter bak avgjørelsen, men det er en totalpakke basert på sivil jobb, ønske om å bruke mer tid på politikk og mindre på organisatorisk arbeid og at det å være fylkesleder i Viken tar enormt mye tid.

Les også
Ønsker flere kvalifiserte søkere -har utvidet søknadsfristen

– Jeg føler jeg har ført den alt for store Viken-skuta til havn og trer av. Det har til tider vært åpen sjø, storm og store bølger men jeg har styrt og stolt på meg selv. Nå er tiden der for å konsentrere seg om samferdsel politikken i fylket og gjøre en god jobb politisk for Fremskrittspartiet hvor jeg fortsatt har mange oppgaver, skrev hun mandag formiddag på sin Facebook-profil.

Heldags-jobb

Gustavsen sa først ja til valgkomiteen da de i desember spurte om hun tok gjenvalg. Men ukene etter jul har hun brukt til å tenke mye, og landet altså til slutt på å si nei.

– Dette er et utrolig stort verv, i tillegg til en del andre verv jeg har. Og vervet som fylkesleder er ubetalt, sier hun. Og legger til at det likevel føles som en heldagsjobb, med 44 lokallag og mange henvendelser hver eneste dag.

Liv Thon Gustavsen

• Liv Thon Gustavsen er 54 år, født og oppvokst på Årnes og er bosatt på hjemstedet.

• Hun har jobbet i 32 år i internasjonalt firma, i mange år som salgssjef. De siste tre årene har hun vært selvstendig næringsdrivende innen papirindustrien

• Hun sitter i dag som fylkestingsrepresentant for Akershus Frp, er kommunestyrepresentant i Nes og leder av Nes kontrollutvalg, har åtte år i fylkesstyret, de siste seks som leder i Akershus/VIken.

• Gustavsen er inne i sin andre periode som 1. vararepresentant til Stortinget, og i forrige periode vikarierte hun blant annet i tre måneder på Tinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er ikke forenlig med et normalt yrkesliv, og jeg føler jeg har tatt den tyngste skjerven - gjennom sammenslåingen, sier hun. Og er ikke mer beskjeden enn at hun mener hun har levert som fylkesleder.

Uten fast jobb

Gustavsen legger heller ikke skjul på at hun har havnet i en vanskelig situasjon rent jobbmessig. Hun har jobbet som selger innen papirindustrien, men korona og andre hendelser har ført til at oppdragene har forsvunnet.

– Det er litt å gjøre, men lang fra nok til å leve av det nå, sier hun.

Les også
Travelt år for brannvesenet – 16 bygninger brant

Gustavsen satset dessuten på en fast plass på Stortinget sist høst, men Frp oppnådde ikke nok oppslutning til at det gikk i boks.

– Nå tar jeg litt jobber som lærervikar i Nes-skolene mens jeg søker jobber. Jeg trenger også noe å leve av, slår hun fast.

Står veldig alene

Gustavsen slår fast at hun ikke tror en ny arbeidsgiver vil kunne akseptere at hun bruker så mye tid på et verv som leder i et fylkesparti. Kombinert med belastningen det er å være leder gjør altså at hun prioriterer med aktiv politikk og mindre organisasjonsarbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun sier det ikke har vært noen dans på roser å være fylkesleder.

Les også
Viken: – Oppdelingen blir ikke billig

– Jeg føler jeg har hatt tillit. Men det har vært tøffe tider. Som fylkesleder står en veldig alene. Det har vært slitsomt. Men det har vært morsomt også, understreker hun.

Frp-politikeren fra Årnes sier at hun begynte med politikk fordi det er morsomt og hun får være med i samfunnsdebatten. Samtidig må noen drive organisasjonen også, uten den kan de ikke drive politikk heller.

Vil inn på Tinget

Gustavsen leder kontrollutvalget i Nes, samt har fast plass i fylkestinget der samferdsel er hennes ansvar i Frp-gruppa. Det er et stort område hun nå skal konsentrere seg om. I tillegg har hun ikke lagt bort lysten på en plass på Stortinget.

Les også
Bemanningskrise: – Det hjelper ikke å ringe vikarbyråene, for de er tomme

– Jeg vil kjempe for det ved neste korsveg, sier hun. Derfor vil hun også bruke mer tid på praktisk politikk framfor organisasjonen, som hun har brukt mye tid på de siste seks årene.

Gustavsen er i dag 1. vararepresentant til Stortinget for Viken Frp, det samme som hun var i forrige periode.