NY SCOOTER: Jan Erik Kaspersen og Vidar Halvorsen i Haga IF takker Tore Ringstad i Lions Club Årnes for pengegaven. Ny scooter er kjøpt inn. Foto: Privat

Lions ga penger til snøscooter og hest. - Nå er vi godt rustet til neste sesong

Haga IF og Nes Rideklubb er to lokale foreninger som kan juble over å ha mottatt pengegaver fra Lions Club Årnes. I løpet av året skal det deles ut 300 000 kroner.

En rekke lag og foreninger i Nes nyter hvert år godt av gaveutdelingen til Lions Club Årnes. Nå har Tore Ringstad, leder for lokalt prosjekt, og Anners Hegli vært på tur med gavesjekker til flere lag og foreninger. De som ble tilgodesett med mest denne gangen var Nes Rideklubb og Haga IF, som ble tildelt henholdsvis 65 000 kroner og 50 000 kroner, som skal gå til rideskolehest og snøscooter.

– Kjærkomne midler

– Dette var kjærkomne midler, sier Jan Erik Kaspersen i Haga IF, som forteller at foreningen har gått til innkjøp av ny scooter til oppkjøring av skiløyper i nærområdet.

– Vi har ikke fått brukt den så mye ennå, men vi er nå godt rustet til neste sesong, sier han.

Kaspersen peker på at innkjøp av scooter er et godt folkehelsetiltak og at løypene blir mye brukt. Men denne vinteren er det kun kjørt opp løyper tre ganger før jul. Haga IF har preparert skiløyper i Søndre Nes siden starten av 1970-tallet. Løypenettet er på rundt 60 kilometer, som kjøres av seks ildsjeler i foreningen. Det opplyses i søknaden fra Haga IF til Lions Club Årnes at foreningen har to scootere, men at den ene er en utrangert 2002-modell. For å kunne opprettholde og utvikle tilbudet ønsket idrettslaget å kjøpe inn en miljøvennlig firetakter vannavkjølt snøscooter.

Trenger nye hester

Nes rideklubb opplyser i sin søknad at klubben har vært heldig å ha en god gammel gjeng med fine skolehester. Men i fjor høst mistet klubben sin ene ponni, og etter jul har den mistet to av sine mest trofaste hester på grunn av alderdom. Flere av skolens hester er gamle. Det ble derfor søkt om støtte til innkjøp av ny hest.

TILBUD TIL MANGE: Tore Ringstad og Anners Hegli i Lions Club Årnes kunne nylig glede rideskolesjef i Nes rideklubb, Malin Prytz Sørlie, med en sjekk på 65 000 kroner. Foto: Privat

– Det vi er ute etter er en allsidig, snill, ikke veldig gammel hest som kan være til glede for rideskoleelevene i mange år framover, skriver rideskolesjef Malin Prytz Sørlie i søknaden.

I tillegg er det søkt om støtte til innkjøp av grus til ridehus og utendørs ridebane og dressur-rail. Klubben er altså tildelt 65 000 kroner.

Gir bort 300 000 kroner

Hvam ILs tilrettelagte fotballag, Hvam United, har også fått støtte i denne tildelingsrunden. Det samme har DissiNes, Nes skianlegg og dagsenteret i Leirvegen.

– Vi har et budsjett på 300 000 kroner til gaver i årets budsjett. Gjennom en komité i klubben som heter lokalt prosjekt, deler vi ut midler til lag og foreninger hver høst og vår. Seks prosjekter har fått støtte denne gangen, sier Ringstad.

Han opplyser at klubben har fått inn mange gode søknader, men at det dessverre ikke er midler til alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen får avslag, men vi oppfordrer alle som får avslag om å søke på nytt. Vi har en ny tildelingsrunde i vår med søknadsfrist 1. mai, sier han.

Kriteriene for at prosjekter skal kunne tildeles midler er at de er lokale, og at pengene går til barne- og ungdomsarbeid, eldre, funksjonshemmede eller kulturformål.

Disse fikk midler

I høstens tildelingsrunde har Lions Club Årnes delt ut følgende pengegaver:

Nes rideklubb, 65 000 kroner

Haga IF, 50 000 kroner

Dissi Nes, 20 000 kroner

Nes skianlegg, 10 000 kroner

Hvam Unitet, 15 000 kroner

Dagsenteret Leirvegen, 2000 kroner