JULEMIRAKEL: Eierne håper nå må et julemirakel for å få hjem Falcor.

Leter fortsatt etter Falcor: – Vi trenger et julemirakel

Maren Andrea Berger leter fremdeles etter hunden sin, som forsvant på skogstur for omtrent åtte uker siden. Etter jevnlige observasjoner, gir hun ikke opp håpet.

Vanligvis er Maren Andrea Berger en juleentusiast uten like. Hun har over 30 julegensere, har hatt julegenserkalender og har plaget kollegaer med 70-dagers nedtelling til jul. Nå er jula hos henne avlyst.

– Jula er avlyst, eller utsatt fram til Falcor kommer hjem. Vi bruker jula på å lete, sier en gråtkvalt hundeeier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere observasjoner

Det har gått nesten to måneder siden Falcor, en hvit hund av rasen borzoi, forsvant på skogstur sammen med eierne sine. De leter fremdeles, men Maren Andrea forteller at det er flere som har gjort observasjoner av ham den siste tiden.

– De ble gjort flere observasjoner i helga, på to helt forskjellige steder. Han skal ha blitt observert én gang i Setskog og tre ganger på Sørumsand. Det er vanskelig å vite hvilket av stedene som er rett, sier hun.

– Han er vill nå

For noen dager siden inviterte Maren Andrea til felles søk på Sørumsand, men uten hell. Når en hund har vært løs så lenge som Falcor har nå, er det lett for hundene å bli ville. Maren Andrea mener at Falcor sannsynligvis er vill nå, og det vil derfor være veldig utfordrende å få tak i ham.

– Han er vill nå, og det er nok derfor han gjemmer seg så godt. Vi roper ikke på ham, for det kan skremme ham lenger unna, sier Maren Andrea.

Den beste muligheten for å få tak i ham nå, vil være å sette ut feller.

– Vi har hatt felle ute, men ikke hatt noe hell der enda. Men det er ikke så rart hvis han har flytta på seg, sier hun.

Gir ikke opp håpet

For en drøy måned siden utlovet Maren Andrea dusør til den første som kunne sende dem et bilde av observasjon av Falcor. Så langt har hun ikke fått noen bilder, men at det jevnt kommer inn observasjoner, gjør at hun ikke mister håpet riktig ennå.

Les også
Utlover 5.000 i dusør

– Vi må bare ha håp så lenge han ikke er funnet noe sted. Det er grunn til å tro at han beveger seg, så vi må bare ha håpet. Vi har vært redde for om han er blitt spist av ulv, men han er en rask og stor hund, og er opprinnelig en rase som er ment for å ta ulv. Samtidig har man ingen garanti for noe, sier Maren Andrea.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nære og fjerne engasjerer seg

Det er fremdeles mange som er med og engasjerer seg i letingen etter Falcor, og Maren Andrea forteller at det stadig dukker opp nye mennesker.

– To nye jenter fra Horten kommer og hjelper til snart.

Nesten alle de engasjerte i saken er mennesker som eierne ikke kjenner fra før, og som bruker tiden sin på å finne en hund de ikke har noe spesielt forhold til.

– Hva tenker du om at det er så mange som bruker tiden sin på dette?

Maren Andrea får en knekk i stemmen, og tårene kan høres gjennom telefonen med Raumnes.

– Det er så fantastisk. Vi er så overvelda og glade. Det er noen av disse vi har tilbrakt mye tid med, og kommet veldig nære den siste tiden. Vi har blitt så glad i dem, og de har blitt alt for oss. Det er de som holder oss oppe.

Leting i Setskog og Sørumsand

I skrivende stund er hundeeierne usikre på hva de skal gjøre. Siden de har fått observasjoner både i Setskog og på Sørumsand, må de vurdere å lete begge stedene.

SPOR: Falcor ble observert i Setskog forrige helg, og det er mulig disse sporene kan komme fra Falcor.

– Det er vanskelig nå. Vi håper og tror at noen av observasjonene stemmer, og vi kan ikke utelukke noe, sier Maren Andrea.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke bekymret for kulda

De siste ukene har det vært veldig kaldt i Nes og områdene rundt, og mange hunder ville hatt store utfordringer med kulda, ute i skogen alene. Det er ikke en stor bekymring for disse hundeeierne.

– Falcor elsker vinter, det er favorittårstiden hans. Når det er 20 minus vil han helst være ute og ligge i snøen. Når vi har vært ute på tur i 20 minus har han hoppa ut i Glomma før, flirer hun.

– Jeg håper ikke han gjør det nå, da.

Hundeeiernes største ønske er å få Falcor hjem.

– Vi trenger et julemirakel nå, sier hun gråtkvalt.