LETING I MØRKET: Dette bildet er tatt av viltkamera og viser Maren Andrea Berger og Tone Kristine Berger og Falcors bror Camaro som leter.

Leter dag og natt etter Falcor: – Han har blitt observert flere ganger

– Det er fint om folk holder øynene åpne for spor og eventuelt melder ifra til oss, sier Maren Berger. Siden hunden Falcor forsvant 29. oktober i fjor, har leteaksjonen skapt enormt engasjement i inn- og utland.

Maren forteller at de stadig ser spor etter hunden og at han har blitt observert i termisk kikkert og på viltkameraer flere ganger. Observasjonene er gjort i området mellom Kjærnsmo og Årnes. Hun ber folk i området være oppmerksomme.

– Han beveger seg i skogkanten når det er mørkt, så han er vanskelig å se. Men han er observert, og vi ser daglige spor etter ham. Vi har funnet flere passasjer han har gått langs Øvre Hagaveg, sier Maren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SAVNET: Hunden Falcor er dypt savnet av eierne etter at han forsvant i oktober i fjor.

Hun vet at hunden er i live, og med hjelp av et stort letemannskap leter eierne etter ham hver dag.

– Det er en fin gjeng som holder koken i letingen, sier hun.

Falcor har vært borte siden 29. oktober i fjor. Maren tror han må ha blitt skremt av et eller annet da han forsvant under en tur midt på dagen og at de derfor ikke fikk tak i ham med en gang.

Flere spor i påsken

Etter så lang tid tror hun han har blitt vill og at han ikke lenger kjenner dem igjen. Å forsøke å rope på ham eller fange ham tror hun bare vil skremme ham ytterligere. Hun ber derfor de som eventuelt ser ham om å melde ifra til dem og at de gjerne lagrer posisjonen på google map og sender til dem.

Les også
Leter fortsatt etter Falcor: – Vi trenger et julemirakel

– Han er en hardhaus, det kan man trygt si. Og han er helt latterlig smart, sier Maren.

SØK: Loppa (Falcors søster) og Danara (Falcors mor) er med Tone Kristine Berger i et søk.

Selv om hunden nå antakelig har blitt vill, har hun tro på at han vil kjenne dem igjen bare de kommer tett nok på ham.

– Jeg har hørt masse historier verden over om hunder som har blitt ville, men så fort eieren får dem på nært hold, kjenner de dem igjen. Det er ikke sikkert han er helt den samme som før han forsvant, men den tid den sorg, sier Maren som leter etter hunden hver eneste dag.

VARMESØKENDE KIKKERT: Her er Falcor observert i termisk kikkert i mars. Det er en av fem observasjoner i termisk kikkert.

Hele påsken har de vært ute og lett, og hun fortalte langfredag at de hadde funnet flere spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hjelp fra alle hold

Det er satt opp felle for å forsøke å fange ham. Nå håper Maren å få en felle til som er litt større.

Les også
Stor leteaksjon etter Falcor: – Jeg har aldri vært så redd før

Falcors eier er rørt over det store engasjementet rundt letingen.

– Det kommer folk fra Drammen, og en far og datter fra Horten har vært med og lett omtrent hver dag. Dette er folk vi ikke kjente fra før. Det er helt utrolig hvordan dette engasjerer og hva folk har spyttet i av tid og ressurser, sier hun.

LOKKEMAT: Fra en av kveldene/nettene i gapahuken hvor letemannskapene steker velduftende mat i forsøk på å tiltrekke seg Falcors oppmerksomhet.

Hun forteller at de har hatt droner oppe flere ganger, varmesøkende kameraer som folk kjører rundt med om natten og flere har stilt opp med termisk kikkert. Marens mamma har stilt opp med nystekte kjøttkaker, og da ble hunden filmet bare noen titalls meter unna.

– Et mareritt

– Det er helt utrolig hva folk gjør. Vi har fått hjelp fra alle hold, og det har blitt lett døgnet rundt i snart seks måneder, sier hun og forteller at de har en heiagjeng i USA og at de har fått meldinger fra India.

Les også
Da Håvard Aksnes var kreftfri, tok livet en ny retning: – Det har bestandig vært en drøm

– Hadde det ikke vært for alle hjelperne våre, hadde jeg ikke klart å stå på beina nå

Maren forklarer at faren og datteren fra Horten har sett ham seks ganger, blant annet en gang på dagen da han løp over et jorde.

LEK: Falcor og Tone Kristine Berger.

Falcor er en hvit hannhund av rasen Borzoi, også kjent som russisk ulvehund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Rasen er opprinnelig en urhund. Han jakter og klarer seg ute, men han er den lille gullungen vår. Han må hjem. Dette er virkelig et mareritt, sier Maren.