BESØKTE KRONPRINSPARET: Leif Munkelien fikk onsdag kveld hilse på kronprinsparet på Skaugum, i tillegg til at han holdt et kort foredrag om Metalheads Against Bullying. Her hilser Munkelien på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Munkelien er på bildet i følge med f.v. Anita Miric, Caroline Ruud Mysen og Sverre Inge Lystrup Ness som også var invitert til gjestebud. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB

Leif besøkte kronprinsparet hjemme på Skaugum: – Vi snakket noen minutter om musikk

Onsdag kveld besøkte Leif Munkelien i Metalheads Against Bullying kronprinsparet på Skaugum. Det ble en folkelig aften i høytidelig innramming.

– Vi spiste middag med kronprinsparet, og jeg holdt et foredrag på sju-åtte minutter om et av prosjektene våre. Det ble en veldig folkelig sammenkomst med middag, og det var høytidelig uten å være høytidelig, sier Leif Munkelien.

Sammen med 62 andre gjester ble han som representant for Metalheads Against Bullying (MAB) invitert til gjestebud på Skaugum. Der fikk han møte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På hovedbildet i saken som ble tatt av NTB er det god og lattermild stemning, uten at Leif husker eksakt hva han sa og som fikk kronprinsparet til å le.

Les også
Her holder Leif foredrag for kronprinsparet på Skaugum

Frivillighetens år

Bakgrunnen for gjestebudet er frivillighetens år, hvor Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er årets høye beskytter. Gjennom hele året har både kongeparet og kronprinsparet viet frivilligheten ekstra oppmerksomhet. Kronprinsparet besluttet derfor å invitere til gjestebud på Skaugum.

– Vi har gledet oss i flere måneder til å være sammen med dere, som har kommet reisende fra hele landet hit til Skaugum i dag for å feire frivilligheten. Feire hva den betyr for oss som mennesker, og som samfunn. Kronprinsen og jeg ønsker med dette gjestebudet å feire dere, sa Kronprinsesse Mette-Marit da gjestene ble ønsket velkommen til Skaugum.

Gjestene ble i stor grad plukket ut fra listen over nominerte kandidater til årets Frivillighetspris, som deles ut hvert år av Frivillighet Norge og Kulturdepartementet. Leif fikk i forkant av gjestebudet også spørsmål om han ville holde et foredrag om Metalheads Against Bullying, og fortelle om hva de gjør og hva de står for. Munkelien var en av tre gjester som holdt en kort innledning for kronprinsparet.

FOREDRAG FOR KRONPRINSEN: Leif Munkelien var en av fire gjester på gjestebudet som holdt foredrag for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i hallen på Skaugum. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB

– For mange av dere er ikke helt klar over hvor viktig arbeidet deres er. Hvor viktige dere er. Dere er en del av identiteten, av livspusten, til Norge, sa kronprins Haakon til gjestene.

– Tusen takk for alt det viktige dere er og gjør, fortsatte han.

Les også
I kveld skal Leif til Skaugum

Før gjestene gikk til bords var det et faglig program i Hallen på Skaugum. Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge holdt en innledning før det ble vist tre filmer fra Frivillighetens digitale museum og korte innledninger fra tre av gjestene. Etter det faglige innholdet inviterte Kronprinsparet gjestene til bords i spisestuen på Skaugum der det ble servert buffé. Måltidet ble avsluttet med at vokalisten Beate Slettevoll Lech – kjent under artistnavnet «Beady Belle» – sang to sanger ved flygelet i Kronprinsesse Märthas salong.

Musikk og Prettier Scars

I løpet av kvelden fikk skogbygdingen også tid til en liten prat med kronprins Haakon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi snakket noen minutter om musikk, og han var en veldig folkelig type, sier Munkelien.

Les også
Se foredraget til Leif: – Jeg vil gjerne møte de som skriver dritt om folk på sosiale medier

Han benyttet foredraget til å fortelle om Prettier Scars-prosjektet, der MAB finansierer tatoveringer for å dekke over arr etter selvskading.

– Vi fikk tilbakemelding på at det vi driver med er spennende og inspirerende, og vi håper at det gir innpass andre steder, forteller Munkelien.

Bjerkestrand var også på besøk

Sammen med Leif var også nesbu Mette Bjerkestrand på besøk på Skaugum. Hun var invitert i forbindelse med den store innsatsen hun har lagt ned i Ullensaker Røde Kors omsorg.

BJERKESTRAND PÅ GJESTEBUD: Nesbu Mette Bjerkestrand hilser her på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under gjestebudet på Skaugum. Bjerkestrand ble invitert på grunn av sin innsats i Ullensaker Røde Kors omsorg. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB
Les også
– Mitt livs beste øyeblikk er første gang noen takket meg for å ha reddet livet deres