annonse

Leier ut Ringstadbua

Utleie
Utleie: Kommunen ønsker nå kontakt med potensielle leietakere til Ringstadbua. (Foto: Thomas Frigård)

Ønsker du å drive et sesongbetong serveringssted, har kommunen nå lagt ut ønske om leietaker.

Jan Erik Hæhre

Det er Ringstadbua det er snakk om, eller det gamle marinabygget nede på Årnes brygge. I fjor avsluttet kommunen avtalen de hadde med Hans Werner Sætran i Sporet pub.

Nå søker kommunen ny leietaker til bua, og formålet er altså servering.

Sommersesongen

- I henhold til kommunestyrets vedtak 25. april 2017 legges Ringstadbua herved ut til leie for servering i sommersesongen, skriver kommunen på sin nettside. Og ønsker du å leie bua, er den gratis å leie. Men leietaker står for løpende, nødvendig vedlikehold "samt alle andre kostnader som påløper forbundet til drift som serveringssted".

Gjennomførbarhet

Kommunen ønsker raskt søknad fra aktuelle interessenter, og søknaden skal inneholde beskrivelse av planlagt konsept. Søknadene vil bli vurdert ut fra gjennomførbarhet av konsept.

Det hører med til saken at interessenter som ønsker å drive serveringssted selv må søke om serveringsbevilling (og eventuelt skjenkebevilling).

Ikke tilpasset krav

- Disse søknadene blir behandlet i henhold til gjeldende lover og regler, skriver kommunen. De påpeker at Mattilsynet i utgangspunktet har uttalt at Ringstadbua per dags dato ikke er tilpasset de krav som stilles til næringsmiddelvirksomhet.

- Hvis Mattilsynet stiller krav til utbedringer av lokalet i forhold til bestemmelser for næringsmiddelvirksomhet er det leietaker som må ta disse kostnadene, skriver kommunen om saken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse