Utrykningspolitiet holdt tirsdag laserkontroll i Skogbygda, som ga liten uttelling. Bildet er tatt ved en tidligere politikontroll.
Utrykningspolitiet holdt tirsdag laserkontroll i Skogbygda, som ga liten uttelling. Bildet er tatt ved en tidligere politikontroll. Foto: Jan Erik Hæhre

Laserkontrollen i Skogbygda ga lite uttelling, politiet tror folk ble varslet

Tirsdag holdt UP en trafikkontroll ved Joker i Skogbygda. Resultatet ble to forenklede forelegg, og politiet tror at bilistene fikk varsel om kontrollen.

Tirsdag hadde Utrykningspolitiet (UP) laserkontroll i 60-sona ved Joker i Skogbygda.

– Det ble skrevet ut to forenklede forelegg. Den ene for kjøring i 80 kilometer i timen, som var en personbil, mens en lastebil kjørte i 78 kilometer i timen, opplyser Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Deretter kom det ingen biler, og UP lurer på om det kan ha foregått varsling.

En bjørnetjeneste

– Som vi har sett i sosiale medier i det siste, så er det å varsle hverandre å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Man kan i verste fall varsle noen som kjører i ruset tilstand i sitt eget nærmiljø, eller som er til fare for andre langs vegen, for eksempel skolebarn, sier Foseid.

Politiet får mange henvendelser om hvor de bør ha kontroller, men Foseid forteller at det ikke hjelper om man varsler hverandre.

– Alle mener at politiet står på feil sted, men mange er samtidig med på å varsle hverandre om kontroller. Det er et stort paradoks, sier Foseid.

tommy@raumnes.no